12 mei 2022

FEDA Next Innovation Talk

Prikkelen, inspireren en interactie op gang brengen: dat zijn de FEDA Next Innovation Talks.

CONTINU INNOVEREN OM JE CONCURRENTIE VOOR TE BLIJVEN

Hoe hebben studenten de ontwikkeling van een raceauto aangepakt? Maar vooral: wat kunnen bedrijven opsteken van dit team van 70 jonge, enthousiaste engineers? Dé generatie van AI en smart data. Werken ze op een slimmere manier samen? En hoe doen ze dat dan?

Tijdens deze Talk komen studenten van de TU Eindhoven op het virtuele podium. Ze vormen samen het studententeam URE dat elk jaar weer opnieuw een elektrische racewagen ontwikkelt. En ze blijven innoveren, want ook autonoom racen is tegenwoordig mogelijk.

De Innovation Talk vond plaats op 28 oktober 2021, live vanuit de werkplaats van URE.

Wat kunnen bedrijven leren van de samenwerking in een raceteam?

Binnen een raceteam werken talloze disciplines samen. Iedere schakel is even belangrijk om optimaal te presteren. Maar op welke manier creëer je zo’n hecht team? En hoe zorg je ervoor dat iedereen het maximale nastreeft?

In een interview met oud-teammanager Alex Pap, tegenwoordig CEO van de succesvolle innovatieve onderneming XYZ Dynamics, dat voertuigen elektrificeert, staat de vraag centraal wat hij met die ervaringen heeft gedaan in het bedrijfsleven.

Wat zijn de parallellen tussen een raceteam en een onderneming? Wat kunnen wij daarvan leren voor onze bedrijven?

Het gebruik van data: hoe leidt dat tot verbeteringen in mens en machine?

De ontwikkeling van een racewagen is gebaseerd op vele GB’s aan data. Met al die gegevens breng je de prestatie van je machine, maar ook van je team, tot een hoger niveau.

De TU/e en andere universiteiten hebben fors ingezet op datascience en AI in combinatie met entrepreneurship. Het continue gebruik van data is de generatie van de toekomst met de paplepel ingegoten.

Wat kan een ondernemer daarmee? Hoe kunnen we in onze bedrijven data gebruiken om machines te verbeteren, processen te optimaliseren en nieuwe businessmodellen te ontwikkelen?

HET CONCEPT VAN DE INNOVATION TALK

Een spreker neemt je op inspirerende wijze mee in hun bedrijfsvoering. Hoe hebben ze digitalisering in de praktijk gebracht? Hoe zorgen ze ervoor dat klantoriëntatie in de haarvaten van het bedrijf zit? Welke voordelen heeft dat gebracht en hoe zou het bij jou in de praktijk gebracht kunnen worden? Zomaar een paar onderwerpen die tijdens de Talks aan bod komen.

TERUG NAAR HET OVERZICHT