Hycos B.V.

Hycos is een combinatie van de woorden Hydraulic and Control Systems, die onze kernmogelijkheden aangeeft. Wij zijn gespecialiseerd in maritieme hydraulica – we bouwen, bouwen en belasten hydraulische aandrijfsystemen op of in de buurt van water over de hele wereld.
De meeste hiervan zijn op maat gemaakt en ontworpen in nauwe samenwerking met onze klanten. Meestal leveren we een kant-en-klaar systeem inclusief een geavanceerd PLC-regelsysteem, lokale installatie en inbedrijfstelling, maar soms leveren we er slechts een of meer onderdelen van. Hierin is veel variatie: kranen, lieraandrijfsystemen, pompaandrijvingen, baggermachines, sleepboten, boorgereedschappen en hijsapparatuur.
Afgezien hiervan bouwen we dieselaangedreven powerpacks in het vermogensbereik van 20 tot 1500 kW. De meeste hiervan zijn op maat gemaakt, soms gebouwd volgens ATEX- of NORSOK-specificaties en soms gebouwd in DNV 2.7.1 offshore-containers. We hebben echter een aantal standaardmodellen die we economisch produceren. We ontwerpen en bouwen ook brandblusapparatuur voor mobiele toepassingen. Dit zijn ook innovatieve oplossingen, bijvoorbeeld het automatische vulsysteem op onze units.

We hebben een team van ongeveer. 35 mensen, waarvan 10 ingenieurs en 18 werkplaatspersoneel.

TERUG NAAR HET OVERZICHT