INLOGGEN

Welkom in de FEDA Kennisbank

Zoek of selecteer hieronder

Coronacrisis: NOW-noodmaatregel


Let op: gesloten

Werkgevers met omzetverlies door corona kunnen tegemoetkoming in loonkosten aanvragen via NOW. Lees hier meer.

Heeft u werknemers en heeft u omzetverlies door de coronacrisis? U kunt via de NOW-noodmaatregel een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen.

Wat is NOW?

De NOW is een tegemoetkoming in de loonkosten. Het gaat om loonkosten voor werknemers met een vast en flexibel contract. Bij de berekening van de hoogte van de tegemoetkoming wordt gekeken naar uw verlies in omzet. Het maximale omzetverlies waarvoor u NOW-vergoeding kunt krijgen, is verhoogd naar 90%. Met de NOW kunt u het personeel doorbetalen en medewerkers behouden.

Wanneer komt u in aanmerking?

U bent werkgever met personeel en heeft door de coronamaatregelen tenminste 20% minder omzet. Dit geldt ook voor startende ondernemers die tussen 1 februari 2020 en 30 september 2021 zijn begonnen. Meer informatie over de voorwaarden voor de NOW-5 staat bij UWV.

Hoe kunt u NOW aanvragen?

U kunt de NOW op dit moment niet meer aanvragen. U kon de NOW voor de periode januari, februari en maart 2022 aanvragen bij UWV tot en met 13 april.

Heeft u de NOW aangevraagd? Dan krijgt u eerst een voorschot. Pas als uw echte omzetverlies bekend is, kan UWV een definitieve tegemoetkoming berekenen. U moet per aanvraagperiode een definitieve berekening aanvragen bij UWV. Was uw omzet beter dan u had verwacht? Of is uw loonsom gedaald? Dan kan het zijn dat u (een deel) van de NOW moet terugbetalen.


Deze informatie is geplaatst door:
  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)