13 april 2023

EXECUTIVE DINER

Op donderdag 13 april is het Executive Diner. Een uniek event getransformeerd in een thema die ons allen raakt, de Energietransitie. Dineren, kennis opdoen en netwerken op een prachtige locatie.

Wij beloven een avond die nóg beter, unieker, intrigrerender wordt dan die van het afgelopen jaar!

Hoe zou je het vinden om met je zakenrelaties op 13 april in het prachtige Oranjerie Hydepark te dineren? Gebouwd in 1887, geïnspireerd door de eclectische architectuurstijl van de Franse zonnekoning Lodewijk XIV, met een rijke historie. Een unieke kans om samen in gesprek te gaan over de energietransitie en je zakenrelaties te verrassen met een heerlijk diner op een prachtige locatie.

Terwijl je geniet van een heerlijk diner, volg je samen met je tafelgasten, tussen de gangen door, presentaties van high end keynote speakers.

Reserveer snel je plaatsen

Aan de dinertafel is plaats voor collega’s of zakenrelaties die je graag wilt verrassen met deze exclusieve & inspirerende avond. Neem dus zoveel gasten mee als je zelf wilt! Wees er als eerste bij en verzeker jezelf alvast van voldoende plaatsen.

Waar & Wanneer

Donderdag 13 april
16.30 – 21.00 uur

Locatie: De Oranjerie Hydepark, Doorn

HET THEMA: DE ENERGIETRANSITIE

De sprekers Ad van Wijk (Waterstof) en Henry Lootens (Elektrificatie) nemen ons mee in een thema die ons allen raakt, de Energietransitie. Dit thema is een weloverwogen keuze voor een intrigerende avond.

Wat betekent de energietransitie voor de aandrijftechniek en industrie? Welke hernieuwbare energiebronnen zijn er eigenlijk? En is dit wel betaalbaar? Vele vraagstukken die ons bezighouden in de dagelijkse praktijk. Daarbij hebben wij als industrie ook een maatschappelijke relevantie te vertegenwoordigen. Wij beloven je een unieke belevenis en stof tot nadenken!

Ad VAN wijk

Ad van Wijk is deeltijdhoogleraar Future Energy Systems aan de TU Delft en gasthoogleraar bij KWR Water Research Institute. Verder is hij speciaal adviseur voor Hydrogen Europe, dat de Europese industrie, nationale verenigingen en onderzoekscentra vertegenwoordigt om samen met de EU-commissie Europees waterstofbeleid te ontwikkelen.

Jules Verne schreef in 1874 het al. “Ja mijn vrienden, ik ben er van overtuigd dat water op een dag als brandstof zal worden gebruikt en dat waterstof(…) een onuitputtelijke bron van warmte en licht zal vormen!” Verne was een visionair, maar krijgt het nu toch bij het rechte eind. Maar waarom nu pas, en welke rol gaat waterstof dan spelen in een duurzaam energiesysteem? Waterstof, net zoals elektriciteit, is namelijk geen energiebron maar een energiedrager. Waarom hebben we dat nodig? Tijdens het Executive Diner gaat Ad van Wijk in op hoe waterstof in de toekomst zal worden gemaakt, vervoerd, opgeslagen en gebruikt.

HENRY LOOTENS

Henry Lootens is expert in gelijkspanning. Met de hardnekkige overtuiging dat DC past bij alle aspecten van het energieveld, van kleine geïntegreerde systemen tot aan het nationale elektriciteitsnet, maakt Henry het zijn missie om de zichtbaarheid en succesvolle toepassing van de DC-technologie in Nederland en de wereld te vergroten.

Elektrificatie is nu overal, én het raakt ons allemaal. Dat is mooi, want dat betekent dat er voorlopig genoeg voor onze industrie te doen is. Maar doen we eigenlijk wel de goede dingen? En hoe zit dat, energietransitie? Hoe loodsen wij onszelf hier fatsoenlijk doorheen? Henry Lootens vertelt tijdens het Executive Diner op prikkelende wijze over de rol van de industrie hierin.

DE LOCATIE:
ORANJERIE HYDEPARK IN DOORN

In 1885 kocht de Amsterdamse bankier Hendrik Maurits Jacobus van Loon landgoed Hydepark. Hij liet vrijwel meteen een oranjerie bouwen om zijn exclusieve Zuid-Europese potplanten en bomen te beschermen tegen het Nederlandse klimaat. In 1888 werd het gebouw in gebruik genomen.

Het monument doet met zijn hoge boogramen, pilasters, lijsten, balustrades, koepels en rijke versieringen denken aan bijvoorbeeld de Franse paleizen van Versailles. Dat is geen toeval. Architect Jean Nicolas Landré liet zich voor Oranjerie Hydepark namelijk inspireren door de eclectische architectuurstijl van de Franse zonnekoning Lodewijk XIV.

TERUG NAAR HET OVERZICHT