•  
  1 juli 2020

  Vernieuwde BI portal nu online

  Geen categorie

  Er is een nieuwe Business Intelligence (BI) portal ontwikkeld en deze is vanaf vandaag beschikbaar voor FEDA-leden.

 •  
  18 mei 2020

  Lees nu FEDA Digitaal nr. 4

  Nummer 4 van ons digitale magazine is vanaf nu beschikbaar.

 •  
  30 april 2020

  Vakbeurs World of Technology & Science/Industrial Processing verplaatst naar 2021

  De organiserende brancheorganisatie FHI heeft na zorgvuldig overleg met haar partners besloten World of Technology & Science en Industrial Processing (WoTS) 2020 te verplaatsen naar 2021 in verband met de genomen maatregelen in het kader van het coronavirus.

 •  
  20 maart 2020

  Heb jij ons nieuwe magazine FEDA Digitaal al gelezen?

  Vanaf dit jaar geven we naast de FEDActueel ook FEDA Digitaal uit. Soms voor leden en soms voor iedereen. Bekijk de landingspage voor alle edities tot nu toe!

 • Clusterplattegrond-WOTS-2020
   
  18 maart 2020

  Ingeschreven als exposant en nu?

  WoTS Update van FHI: De deadline voor de eerste intekening is gesloten. Als u heeft ingeschreven, heeft u als het goed is een bevestiging gehad. Nu zijn we gestart met het indelen van de concept-beursplattegrond.

 • allseas ship at harbor
   
  12 maart 2020

  ‘Veiliger werken met Hydrauliek’ met Powerflex en Allseas

  In samenwerking met FEDA hebben Powerflex Fluid Handling Products BV en Allseas een bijdrage geleverd aan de cursus “Veilig werken met Hydroliek’.

 • Oproep voor sprekers
   
  11 maart 2020

  Oproep voor sprekers over Condition Based Monitoring voor Aandrijftechniek

  WoTS Update van FHI: Voor World of Motion & Drives houdt de beursorganisatie zich aanbevolen voor inspirerende sprekers met een goed verhaal over Condition Based Monitoring voor Aandrijftechniek.

 • Kick off
   
  9 maart 2020

  Komt u ook naar de kick-off?

  WoTS Update van FHI: Donderdag 14 mei 2020 bent u als exposant of geïnteresseerde van harte uitgenodigd voor een inspirerende kick-off bijeenkomst

 •  
  28 februari 2020

  Adviezen Coronavirus

  In steeds meer landen duikt het Coronavirus op. In Nederland is het virus op dit moment bij een klein aantal personen aangetroffen. Toch is het goed voorbereidingsmaatregelen te treffen.

 •  
  25 februari 2020

  Vacature bestuurslid

  De afgelopen periode hebben we al een aantal nieuwe gezichten mogen verwelkomen in ons bestuur. Nu hebben we op dit moment nog één vacature in verband met het geplande aftreden van Wim Janssen. Iets voor jou? Neem dan contact op met André.

 •  
  22 januari 2020

  Boost your Business (Intelligence)

  Met het FEDA motto to Boost your Business ondersteunen wij onze FEDA-leden onder andere met de FEDA BI portal. Deze heeft een flinke boost gekregen!

 •  
  22 januari 2020

  FEDA Paviljoen door bewezen succes opnieuw beschikbaar

  WoTS Update van FHI
  In aanloop naar de WoTS 2020 plaatsen wij regelmatig nieuwsupdates namens FHI op onze kanalen.

  Tijdens WoTS 2018 was het FEDA Paviljoen een groot succes en daarom bieden we dit concept tijdens de 2020-editie opnieuw aan.

 •  
  20 januari 2020

  Schrijf u nu in voor WoTS 2020: vrijdag 14 februari deadline conceptplattegrond

  WoTS Update van FHI
  In aanloop naar de WoTS 2020 plaatsen wij regelmatig nieuwsupdates namens FHI op onze kanalen.

  De deadline voor de eerste inschrijvingsronde voor de WoTS 2020-conceptbeursplattegrond ligt op vrijdag 14 februari.

 •  
  16 januari 2020

  Energie-efficiëntie scoort hoogst onder bezoekers World of Motion & Drives

  WoTS Update van FHI
  In aanloop naar de WoTS 2020 plaatsen wij regelmatig nieuwsupdates namens FHI op onze kanalen.

  . Naar aanleiding van een extra onderzoeksvraag onder bezoekers van meerdere afgelopen edities kwam het thema ‘Energy Efficiency’ naar voren op de eerste plaats in de lijst van belangrijkste onderwerpen voor een seminarbezoek.

 •  
  12 december 2019

  Arjan Coppens nieuwe voorzitter FEDA

  Tijdens het FEDA Ledenevent op woensdag 11 december nam FEDA afscheid van Rob Hommersen & Piet Tak. Naast afscheid kozen de leden ook een nieuwe voorzitter : Arjan Coppens.

 •  
  10 december 2019

  “FEDA is en wordt door een enthousiast team heel erg goed op de kaart gezet!”

  Tijdens de komende Algemene Ledenvergadering op 11 december a.s. in Eindhoven staan belangrijke veranderingen in het FEDA bestuur op de agenda. Er wordt een nieuwe voorzitter gekozen als opvolger van Rob Hommersen en ook stopt Piet Tak ermee die veertien jaar bestuurslid is geweest.

 •  
  4 december 2019

  FEDA-lid in de Spotlight: Powerflex introduceert ‘Hose Services’

  Als Eaton distributeur in slangen en koppelingen, besloot Powerflex kortgeleden gehoor te geven aan de toenemende vraag vanuit de markt naar meer service en ondersteuning op locatie. Hierop volgde de oprichting van ‘Powerflex Hose Services’ en is geïnvesteerd in een professioneel ingerichte servicebus.

 •  
  31 oktober 2019

  Apex Dynamics levert tandwielkast voor hybride quad

  De eerste hybride quad ter wereld is ontwikkeld door Reeq uit Hilversum. Ons eigen FEDA led APEX Dynamics leverde hiervoor een planetaire tandwielkast als onderdeel van de robuuste stuurbekrachtiging. Op het moment van schrijven wordt de quad in volle hevigheid getoetst aan de eisen en wensen die door defensie aan het voertuig worden gesteld. Tekst […]

 •  
  11 oktober 2019

  Team Rock Solid winnaar Young Professional Award 2019

  Op de Dutch Fluid Power and Transmission Conference werd in Loods6 van DeFabrique op donderdag 10 oktober de prijswinnaar van de vierde editie van de Young Professional Award van FEDA bekend gemaakt. De genomineerde studenten waren deze gehele dag aanwezig om hun projecten te laten zien aan de beursbezoekers en mede-exposanten.

 •  
  14 september 2019

  ABN AMRO publiceert rapport: ‘Aandrijftechniek: digitalisering is motor achter ketenconsolidatie’

  Je hebt het misschien al voorbij zien komen, ABN AMRO heeft vanuit de afdeling Sector Advisory Industrie het rapport ‘Aandrijftechniek: digitalisering is motor achter ketenconsolidatie’ gepubliceerd. Wij als FEDA hebben bijgedragen aan de ontwikkeling hiervan, dus heb je het nog niet gelezen? Bekijk het nu:

 •  
  13 september 2019

  FEDA-leden actief op ‘Efficiënt Aandrijven’ op 29 oktober

  Op 29 oktober is FEDA trotse partner van ‘Efficiënt Aandrijven’. Hierbij zijn ook diverse FEDA-leden betrokken, graag geven we hen op onze kanalen de mogelijkheid wat te vertellen over hun deelname: Festo Keuzestress in aandrijftechnologie De engineer van tegenwoordig heeft het niet gemakkelijk, niet dat hij/zij geen kennis van zaken zou hebben op het vlak van pneumatische- […]

 •  
  12 september 2019

  Bekijk nu de vlogs van de Young Professional Award 2019

  De genomineerden voor de Young Professional Award 2019 hebben allemaal de opdracht gekregen om een vlog te maken over hun project. Bekijk ze hier!

 •  
  5 september 2019

  Nieuwe collega’s in het FEDA-team

  In juni heeft Stefanie ons team verlaten. Natuurlijk missen we haar erg, maar we zijn superblij met maar liefst twee nieuwe aanwinsten in ons team. Elsje, projectcoördinator, & Renate, secretaresse, stellen zichzelf graag aan jullie voor:

 •  
  4 september 2019

  VSE Industrial Automation ook actief op Maintaining the Engineer

  Tijdens Maintaining the Engineer, waar wij als FEDA ook partner van zijn, is FEDA-lid VSE ook een prominent gezicht. Niet alleen is onze penningmeester Ron Verleun één van de sprekers, maar ze zijn ook mede-initiatiefnemer van dit event.

 •  
  21 augustus 2019

  Endress+Hauser ook aanwezig op 19 september bij ‘Maintaining the Engineer’

  Op 19 september is FEDA trotse partner van ‘Maintaining the Engineer’. Hierbij zijn ook diverse FEDA-leden betrokken, graag geven we hen op onze kanalen de mogelijkheid wat te vertellen over hun deelname. Endress+Hauser trapt af:

 •  
  19 augustus 2019

  FEDActiviteiten Najaar 2019

  Misschien heb je het wel voorbij zien komen op één van onze kanalen. We hebben nog een behoorlijk volle agenda in het najaar. Hier alle activiteiten op een rijtje met info hoe je je kunt inschrijven!

 •  
  8 augustus 2019

  FEDA samenwerkingspartner Efficiënt Aandrijven op 29 oktober

  Geen categorie

  Vers van de pers: FEDA is samenwerkingspartner van Efficiënt Aandrijven op 29 oktober.

 •  
  23 juli 2019

  Hogeschool Windesheim is nieuw geassocieerd lid van FEDA

  Dat een intensievere samenwerking met de industrie belangrijk is, wordt ook voor steeds meer scholen duidelijk en was voor Hogeschool Windesheim de reden om geassocieerd lid te worden van FEDA. dr. ir. Aart Schoonderbeek, Kwartiermaker lectoraat Industriële Automatisering & Robotica en docent Werktuigbouwkunde bij Windesheim zegt hierover: “Betrokkenheid van de branchevereniging FEDA is belangrijk om […]

 •  
  22 juli 2019

  Subsidieregeling Versnelde klimaatinvesteringen in de industrie

  Recent is de subsidieregeling Versnelde klimaatinvesteringen in de industrie gepubliceerd. De regeling richt zich op het bereiken van de CO2-reductiedoelstelling in 2020 en biedt investeringssteun voor technieken met terugverdientijden van meer dan 5 jaar zonder subsidie.

 •  
  22 juli 2019

  De nominaties voor de FEDA Young Professional Award 2019

  Federatie Aandrijf- en automatiseringstechniek (FEDA) maakt bekend dat de jury en een onafhankelijke juryvoorzitter, de genomineerden voor de Young Professional Award 2019 (YPA) heeft gekozen. Genomineerde teams Team ‘Nut-Welding add-on’ – Hogeschool Windesheim Team ‘Rock Solid’ – Hogeschool van Amsterdam Team ‘The Egyptians’ – Hogeschool van Amsterdam Team ‘Nut-Welding add-on’ Dit team, bestaande uit Jasper […]

 •  
  22 juli 2019

  FEDACTUEEL: MECHATRONICA MAGAZINE 5

  Heb jij hem al gelezen de nieuwe mechatronica? In deze editie de volgende FEDActueel artikelen: Inspirerende sprekersduo’s op DFPTC FEDA versterkt band met technisch onderwijs FEDanext: tijd voor een nieuwe keten- en klantgerichte strategie Geslaagd ledenevent Gasfabriek: Van tabletop tot top workshop FEDA lid in de spotlight: BEGE Aandrijftechniek B.V.  

 •  
  19 juli 2019

  FEDA versterkt band met technisch onderwijs

  Hoe zorg je ervoor dat er nu en straks voldoende technici zijn om te voldoen aan de groeiende vraag naar deskundig technisch personeel? Volgens FEDA ligt enerzijds de oplossing in het ondersteunen en versterken van het technisch onderwijs en anderzijds in verbetering van de relatie tussen onderwijs en bedrijfsleven. “Dat eerste doen we onder meer […]

 •  
  16 juli 2019

  FEDAnext: tijd voor een nieuwe keten- en klantgerichte strategie

  Als industriële branchevereniging werd FEDA aanvankelijk gekenmerkt door een technologiegroep-gerichte structuur, gebaseerd op de expertise en werkwijze van FEDA-leden binnen specifieke technische sectoren. Dat deze traditionele aanpak haar langste tijd heeft gehad, is het gevolg van marktontwikkelingen, veranderingen in de waardeketen (de gewijzigde rol van distributeurs bijvoorbeeld) en technologische innovatie. Denk daarbij aan de snelle […]

 •  
  11 juli 2019

  Geslaagd ledenevent op ‘de Gasfabriek’: Van tabletop tot top workshop

  De verwachtingen omtrent het ledenevent op 24 mei zijn méér dan uitgekomen. Het was een ouderwets ‘volle bak’ op een bijzondere locatie. In ‘de Gasfabriek’ in Deventer worden bedrijven namelijk geholpen door experts om disruptief te innoveren. Een inspirerend toneel dus; zowel voor de plenaire ALV en de verschillende workshops als de diverse tabletops waar […]

 •  
  8 juli 2019

  FEDA-lid in the spotlight: BEGE Aandrijftechniek B.V.

  Geen categorie

  Met 69 jaar ervaring en ruim 50 medewerkers is BEGE Aandrijftechniek B.V. in Sassenheim al vele decennia een solide speler op de binnen- en buitenlandse aandrijfmarkt. Inmiddels staat Gerard Paulides samen met ‘derde generatie’ Coen Paulides aan het roer en is de focus gericht op geïntegreerde, branche specifieke oplossingen. Via internationale partnerships levert BEGE, dat […]

 •  
  5 juli 2019

  Inspirerende sprekersduo’s op DFPTC

  Op 10 oktober vindt de Dutch Fluid Power Transmission Conference plaats. Nog altijd dé conferentie voor hydrauliek minnend Nederland – and beyond – maar met een aantal nieuwe aspecten. Naast de nieuwe locatie (DeFabrique in Utrecht) worden tijdens deze negende editie vier thema’s uitgediept door middel van duopresentaties. Zowel bij deze áls de plenaire presentaties […]

 •  
  1 juli 2019

  FEDA-lid in de Spotlight: VSE bouwt op kennis en ervaring van mensen

  Geen categorie

  Eén van de onvervalste ‘systeem integratoren’ in het FEDA ledenbestand is VSE. Dit bedrijf in Schoonhoven automatiseert machines en productielijnen tot aan volledige fabrieken. Daarbij wordt voor klanten onder andere besturingssoftware ontwikkeld en uiteenlopende systemen geïntegreerd.

 •  
  26 juni 2019

  Efficiënte aandrijfsystemen: Quick win voor industrie

  De lidbedrijven van de betrokken brancheorganisaties kunnen nu nog deelnemen als auditor. We zien namelijk dat de vraag naar audits toe neemt, het aanbod blijft nog achter. Dat biedt een mooie kans om vandaag nog in te stappen. Op 12 juli organiseren wij een webinar met een toelichting op de audits en krijg je de mogelijkheid om vragen te stellen.

 •  
  6 juni 2019

  FEDACTUEEL: AANDRIJFTECHNIEK MAGAZINE 4

  Heb jij hem al gelezen de nieuwe aandrijftechniek? In deze editie de volgende FEDActueel artikelen: FEDA neemt voortouw bij CETOP-certificatie Geslaagd optimalisatieseminar voor Food & Beverage industrie FEDA-lid in the spotlight: WAGO Nederland B.V. Programma DFPTC 2019 krijgt vorm      

 •  
  6 juni 2019

  Stakeholders Technasium gezocht! Bent u werkzaam in de techniek of zoekt u een Béta-technische oplossing voor een probleem in het bedrijf of de organisatie waarbinnen u werkzaam bent? Voor onze Technasium leerlingen zijn wij altijd op zoek naar uitdagende opdrachten, boeiende excursies en mensen met expertise over diverse technische vraagstukken. Op onze website: www.fortestechnasium.nl vindt […]

 •  
  6 juni 2019

  Geslaagd optimalisatieseminar voor Food & Beverage industrie

  Geen categorie

  Geslaagd optimalisatieseminar voor Food & Beverage industrie. Vorig jaar presenteerden ze in Eindhoven al samen een seminar voor de afvalwater verwerkende/chemische industrie en dat was zo’n succes dat ze besloten om dit jaar opnieuw de handen ineen te slaan.

 •  
  3 juni 2019

  FEDA neemt voortouw bij CETOP-certificatie

  FEDA neemt voortouw bij CETOP-certificatie. Eind april is de eerste pre-audit uitgevoerd bij de ‘Drive & Control Academy’ van Bosch Rexroth in Boxtel.

 •  
  2 juni 2019

  FEDA zichtbaar op Dutch Technology Week

  The Dutch Technology Week, een jaarlijks terugkerend event, dat georganiseerd wordt door verschillende techbedrijven. Is bedoeld om kids kennis te laten maken met én enthousiast te maken voor techniek. De leden Swanenberg Hydraulic Systems en Mikrocentrum zochten de samenwerking met FEDA hiervoor op. Honderden bezoekers hebben zij die week ontvangen en de kids konden lekker […]

 •  
  16 mei 2019

  Feda lid in de spotlight: WAGO Nederland B.V.

  Geen categorie

  Feda lid in de spotlight: WAGO Nederland B.V. WAGO ontwikkelt zich steeds meer tot een bedrijf dat gerichte oplossingen en applicaties ontwikkelt voor de industriële sector en de installatiemarkt.

 •  
  15 mei 2019

  Programma DFPTC 2019 krijgt vorm

  Programma DFPTC 2019 krijgt vorm. Op dit moment noemen we nog geen bedrijfsnamen omdat onderwerpen en lezingen zich nog verder moeten uitkristalliseren, maar de thema’s staan inmiddels vast.

 •  
  8 mei 2019

  Vrijdag 24 mei: FEDA-ledenevent op innovatieve locatie

  Vrijdag 24 mei: FEDA-ledenevent op innovatieve locatie. Dagvoorzitter Marcel Fortuin de deelnemers mee in de wereld van Artificial Intelligence, Virtual Reality, Augmented reality en Internet of Things? U kent het al? Dan zult u het hier toch écht anders ervaren.

 •  
  30 april 2019

  FEDActueel: Mechatronica & Machinebouw Magazine 3

  Heb jij hem al gelezen de nieuwe Mechatronica & Machinebouw Magazine? Hierin deze editie de volgende FEDActueel artikelen: Dit moeten alle techneuten in hun boekenkast hebben staan – Technische Leergangen Als de tijd er rijp voor is… – FEDA-lid in de Spotlight interview met Heuver Hydrauliek Organisatie DFPTC in volle gang – Thema: intelligente hydraulische […]

 •  
  30 april 2019

  FEDA-LID IN DE SPOTLIGHT: Heuver Hydrauliek: ‘Als de tijd er rijp voor is…’

  Ruben Heuver is zijn leven lang gefascineerd door techniek. Toch ging hij na zijn studie Technische Bedrijfskunde niet bij het bedrijf van zijn vader – Heuver Hydrauliek – werken.

 •  
  29 april 2019

  Eerste teams voor de FEDA Young Professional Award competitie 2019 hebben zich al aangemeld

  In 2016 werd op de WoTS voor de eerste keer de FEDA Young Professional Award (YPA) uitgereikt. Winnaar werd het team van de Saxion Hogeschool uit Enschede met het door hen ontwikkelde ‘Boxfolding Device’. Deze ‘techmatch’ stond daarmee gelijk op de kaart en bij de daaropvolgende edities van 2017 en 2018 was dan ook sprake van een toename in het aantal deelnemende teams.

 •  
  26 april 2019

  Populaire reeks ‘Technische Leergangen’ breidt gestaag uit

  Dit moeten alle techneuten in hun boekenkast hebben staan. Een goede basiskennis is onmisbaar. Vooral als het om complexe technische onderwerpen gaat. Vandaar dat op initiatief van FEDA een paar jaar terug is gestart met de productie van de inmiddels zeer gewilde serie ‘Technische Leergangen’.

 •  
  22 april 2019

  FEDA NEXT: van product- naar marktfocus

  Er komt een spannende maar vooral interessante tijd aan voor FEDA leden. Een tijd waarin niet alleen de ontwikkelingen op het technische vlak bepalen wat er gaat gebeuren, maar ook de manier waarop we met elkaar gaan samenwerken.

 •  
  15 april 2019

  Organisatie DFPTC in volle gang

  Omdat de aandrijftechniek steeds complexer wordt, is het een goede ontwikkeling dat systemen zelf slimmer worden. Of misschien zelfs intelligent. Zeker wanneer het gaat om hydraulische aandrijftechniek waar veiligheid, hoge drukken en beheersbare bewegingen centraal staan.

 •  
  4 april 2019

  Succesvolle Veilig werken met Hydrauliek training bij Pirtek voor BAM

  Een aantal FEDA-leden is actief als trainer voor ons programma Veilig werken met Hydrauliek. Zo ook Pirtek die in haar eigen trainingscentrum in Rotterdam onder andere mensen bewuster maakt voor de risico’s van het werken met hydrauliek.

 •  
  30 maart 2019

  Intelligente hydraulische aandrijftechniek

  Het thema voor het aanstaande DFPTC – de Dutch Fluid Power Transmission Conference – luidt: Intelligente hydraulische aandrijftechniek. Een logische en actuele keuze gezien alle ontwikkelingen rondom onder meer Industrie 4.0, IoT, aansturing, veiligheid

 •  
  30 maart 2019

  Technische leergang: Van Askoppeling tot Automation controller

  Toen FEDA een aantal jaren geleden de eerste ‘Technische Leergang’ aan de markt presenteerde, konden we nauwelijks vermoeden dat de serie in 2019 maar liefst elf exemplaren zou omvatten.

 •  
  28 maart 2019

  Werk jij met hydraulische systemen? Wees je bewust van de risico’s.

  In het magazine ‘de Kracht van..’ van Zevij-Necomij verscheen in de laatste editie een artikel over FEDA en dan vooral Veilig werken met Hydrauliek van Arjan Coppens.

 •  
  21 maart 2019

  Bekijk hier alle info over de FEDA Young Professional Award

  Bekijk hier de video over de #YPA 2019: Download de flyer over de Young Professional Award 2019   Benieuwd naar onze eerdere edities? Klik hier  

 •  
  18 maart 2019

  FEDA-lid in de Spotlight: Holland Actuators: ‘op de elektromechanische trein’

  Bij Holland Hydraulics stroomt hydrauliek door de aderen. Toch waagde de leverancier de stap naar elektromechanisch. Bij stagnatie in de markt voor hydraulische aandrijvingen, biedt elektrisch groeikansen. Daarom ontgint de nieuwe bv Holland Actuators nu de markt voor elektromechanische aandrijfoplossingen, onder de paraplu van het moederbedrijf.

 •  
  13 maart 2019

  KEEA trapt af met de pilot voor auditprogramma

  Op vrijdag 8 maart 2019 vond de kick-off van de pilot auditprogramma Aandrijvingen plaats. Industrie en Kennisnetwerk EEA (Techniek Nederland, Federatie Aandrijftechniek, Holland Pomp Groep, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Ministerie van Economische Zaken en Klimaat) werken samen aan de ontwikkeling van een auditprogramma, speciaal voor energie-efficiënte aandrijfsystemen.

 •  
  21 februari 2019

  Let the games begin!

  De inschrijvingen voor de vierde editie van de YPA zijn geopend. Benieuwd wat jouw organisatie kan bijdragen? Lees snel verder!

 •  
  21 februari 2019

  Nieuws uit het FEDA bestuur

  Het nieuwe jaar is alweer in volle gang. Nieuwe plannen, voornemens en -ideeën. Hetgeen we als bedrijf ervaren is vaak niet zoveel anders als hetgeen we als FEDA ervaren. De kern is dat we liefst in een continue beweging ons moeten aanpassen aan de veranderende wereld om ons heen.

 •  
  18 februari 2019

  Drie nieuwe Technische Leergangen in ontwikkeling

  De afgelopen periode hebben de kick-off bijeenkomsten van alle drie de Technische Leergangen plaatsgevonden. Tijdens deze bijeenkomsten bleek weer dat het delen van kennis met de volgende generatie, die of nog op school zitten of net begonnen zijn aan hun baan in de techniek, bij de FEDA-leden op de agenda staat. En het leuke aan zo’n leergang is, dat we dat vanuit de brancheorganisatie met elkaar doen.

 •  
  18 februari 2019

  Inschrijving Young Professional Award 2019

  Ook in 2019 reiken we de Young Professional Award (YPA) weer uit. Je kunt je als team al wel vast inschrijven.

 •  
  30 januari 2019

  De Hydraulic Paradox – column uit Automation Magazine

  In de laatste editie van Automation Magazine was onze Marco van Boven verantwoordelijk voor de column. Benieuwd naar de Hydraulic Paradox? Lees het hele verhaal hier:

 •  
  14 december 2018

  Complete keten vertegenwoordigd in Robotica project

  Nu robots een betaalbaar en algemeen geaccepteerde oplossing in de industrie zijn, groeit de behoefte aan een platform waarbinnen de hele keten is vertegenwoordigd. Dus niet alleen de robotbouwers, maar ook specialisten op het vlak van bijvoorbeeld vision, grijpers en systeemintegratie.

 •  
  13 december 2018

  Sterke FEDA afvaardiging bij Europese CETOP-meeting

  FEDA volgt de internationale ontwikkelingen op de voet en heeft ook zitting in verschillende Europese commissies. Eind september vond in Kopenhagen de jaarlijkse meeting plaats van de CETOP, de overkoepelende Europese organisatie voor de hydrauliek- en pneumatiekbranche.

 •  
  12 december 2018

  WoTS – de energie was uitstekend!

  De World of Technology and Science ligt alweer een paar weken achter ons, maar bij mij nog vers in het geheugen. Eenvoudig omdat het een feestje was. Met een goede atmosfeer, een fijne samenwerking en heel duidelijk een nieuw element: de volgende generatie.

 •  
  19 oktober 2018

  FEDA LinkedIn workshop bleek echte ‘eye-opener’

  Met momenteel 7,5 miljoen gebruikers in Nederland en 570 miljoen wereldwijd is LinkedIn het populairste zakelijke online platform. Het verbindt mensen en bedrijven, is een prima PR-medium en maakt het mogelijk om sneller nieuwe zakenpartners, werknemers of een nieuwe job te vinden. Maar gebruikt iedereen alle mogelijkheden wel optimaal? Nee dus en daarom organiseerde FEDA […]

 •  
  5 oktober 2018

  Team Zweefvlieglier winnaar Young Professional Award 2018

  Op een overvolle en drukbezochte FEDA Lounge werd op donderdag 4 oktober de prijswinnaar van de derde editie van de Young Professional Award bekend gemaakt. De genomineerde studenten waren de hele week aanwezig om hun projecten te laten zien aan de beursbezoekers en mede-exposanten.

 •  
  4 oktober 2018

  FEDA zoomt met nieuwe Technische leergang in op hogedruk hydrauliek

  FEDA geeft vanaf donderdag 4 oktober weer een splinternieuwe editie uit van haar welbekende Technische leergangen, namelijk de Technische leergang hogedruk hydrauliek.

 •  
  3 oktober 2018

  FEDA-lid in de Spotlight WoTS-editie: Lenze’s Whitepapers

  FEDA-lid Lenze is op de WoTS actief als één van de deelnemers aan Connecting Mechanical Drives. Daarnaast hebben ze zelf de laatste tijd diverse Whitepapers uitgebracht.

 •  
  3 oktober 2018

  Eltrex Motion lanceert Engineeringsportal en nieuwe website

  Geen categorie

  Eltrex Motion heeft een onlineportal voor engineers ontwikkeld. Via ‘Engineersportal’ kunnen zij kennis uitwisselen en krijgen ze toegang tot kennis en informatie van Eltrex Motion. Daarnaast is de bedrijfswebsite volledig vernieuwd. De lancering van beide nieuwe websites vond plaats tijdens World of Technology and Science (WOTS) in Utrecht. De informatiebehoefte binnen de markt van Eltrex […]

 •  
  27 september 2018

  WAGO presenteert nieuwe TOPJOB® S rijgklemmen op de WoTS

  FEDA-lid WAGO is op de komen de WoTS actief op maar liefst twee stands, in hal 10 stand B008 en stand G013. Zij presenteren daar de nieuwe TOPJOB® S rijgklemmen.

 •  
  27 september 2018

  Hydrauliekprogramma EPE-Goldman telt meer dan 25.000 componenten!

  Vanuit haar magazijn in Schiedam levert EPE-Goldman B.V. (EPG) sinds 1972 een breed scala aan hydrauliekcomponenten van A-merken. EPG telt momenteel 24 enthousiaste medewerkers, is onderdeel van Indutrade Benelux B.V. en breed actief binnen de hydrauliekmarkt.

 •  
  20 september 2018

  Technologiegroep Hydraulic Solutions krijgt bijzondere rondleiding

  ​Op donderdag 13 september vergaderde de technologiegroep Hydraulic Solutions op een hele bijzondere locatie, namelijk bij de KLM.

 •  
  17 september 2018

  Contact met het FEDA-team

  Wilt u persoonlijk contact met FEDA, dan gaat dat het makkelijkst via het FEDA secretariaat.
  FEDA is bereikbaar via: 0183 – 822 992 of via info@feda.nl. Bekijk alle teamleden hier.

 •  
  15 september 2018

  FEDA verbindt werkgevers van nu met de werknemers van de toekomst!

  Onder het motto ‘Techniek van 0 tot 100’, biedt FEDA een breed scala aan projecten en activiteiten om de mogelijkheden van het werken in de techniek zo breed mogelijk te promoten. Anca Noordhoff is hier als projectcoördinator nauw bij betrokken en legt uit welke activiteiten FEDA in dit kader al heeft ontwikkeld en nog gaat […]

 •  
  9 september 2018

  Astro Controls ziet booming markt voor Sawyer cobots

  Al ruim veertig jaar is Astro Controls uit Alphen aan den Rijn een succesvolle solutions provider voor machinebouwers. Het bedrijf staat vooral bekend om haar uitgekiende ‘upgrade-mogelijkheden’ waarmee de prestaties van zowel machines van machinebouwers als die bij eindgebruikers kunnen worden verbeterd.

 •  
  31 augustus 2018

  Synergie onder exposanten leidt tot inspirerend projectenprogramma in de World of Motion & Drives

  Met nog ongeveer een maand voorbereidingstijd zijn alle exposanten van de World of Motion & Drives volop bezig om 2 tot en met 5 oktober tot een groot succes te maken. De puntjes worden op de i gezet voor de stands, productreleases besproken en natuurlijk worden de projecten strak voorbereid.

 •  
  22 augustus 2018

  Techport Netwerk Event op 26 september

  Geen categorie

  De grootste werkgever in Noord-Holland, Tata Steel Nederland, bestaat in september 100 jaar! Door samenwerking en innovatie levert zij al 100 jaar groei en welvaart op. Om dit met elkaar te vieren en de Techport regio klaar te maken voor de toekomst, organiseren de IJmondgemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen met de Provincie Noord-Holland op 26 september een verrassend, actief en gedurfd netwerkevent.

 •  
  6 augustus 2018

  Deelnemers FEDA Lounge nodigen jou uit voor de WoTS

  Van 2 t/m 5 oktober staan wij weer met de FEDA Lounge op de World of Technology and Science in de Jaarbeurs in Utrecht. Met een mooie groep deelnemers hebben we een interessant programma samengesteld. De verschillende deelnemers nodigen jullie graag uit om een kijkje te komen nemen op de Lounge.

 •  
  2 augustus 2018

  FEDA-lid in de Spotlight: Hitma doet het anders!

  Alhoewel technische handelsbedrijf Hitma al sinds 1926 bestaat, is het zeker geen ingeslapen clubje. Zo staat hun communicatie over hun assortiment en ondersteunende activiteiten als een huis en ook met de inhoud zit het wel goed! We spraken erover met diverse toppers van de Hitma Groep.

 •  
  12 juli 2018

  WoTS over samenwerken en veilige hydrauliek

  Van 2 tot en met 5 oktober is het tijd voor World of Technology & Science. In aanloop naar de hoogmis van de Nederlandse technologiesector belicht mediapartner Mechatronica&Machinebouw enkele interessante projecten uit de World of Motion & Drives. Auteur: Alexander Pil Connecting mechanical drives Een beurs als World of Technology & Science is bij uitstek […]

 •  
  9 juli 2018

  Stilzitten is (g)een optie

  Verkennend onderzoek naar het strategische vermogen van leden van FEDA Arjen van Klink[1] Hoe staat het met het strategisch vermogen van ondernemingen in de aandrijftechnologie? Zijn radicale nieuwe technologische mogelijkheden en andere ontwikkelingen aanleiding voor aangescherpte of nieuwe strategieën? Bij twaalf leden van FEDA is onderzocht wat hun strategische vermogen is. In het algemeen is […]

 •  
  4 juli 2018

  Nominaties FEDA Young Professional Award 2018 bekend

  YES! De genomineerden van de Young Professional Award 2018 zijn bekend. Team ‘RoboTAO’ (Saxion Hogeschool Enschede) en Team ‘Zweefvlieglier’ (Hogeschool Utrecht strijden om de titel. De winnaar wordt bekend gemaakt op de WoTS op 4 oktober.

 •  
  7 juni 2018

  Jonge technici en specialisten met ervaring

  Geen categorie

  Een beurs als de WoTS is bij uitstek de plaats en tijd om bezoekers te informeren over belangrijke thema’s. Binnen het project ‘Connecting Mechanical Drives’ organiseren een zestal bedrijven tijdens de beurs dan ook lezingen, geven een innovatietour en verlenen ruimte aan twee studententeams die het bedrijfsleven het één en ander te vertellen en te tonen hebben.

 •  
  31 mei 2018

  De energie, motivatie en het enthousiasme van stagiaires en afstudeerders werkt aanstekelijk

  Wanneer is iemand ‘op z’n best’? Vreemde vraag misschien, die wellicht wat nadere uitleg vergt om goed te kunnen beantwoorden. Want ‘best’ is een relatief begrip. Ik doel hier op het moment in iemands professionele carrière, die in feite al begint bij de vak- of beroepsgerichte opleiding. Je ziet dat de eerste twee jaar van […]

 •  
  31 mei 2018

  Lector Arjen van Klink tijdens FEDA ledenevent:

  Veel bedrijven hebben geen echte strategie”  De wereld om ons heen verandert, nieuwe technologieën komen met de snelheid van het licht op ons af en in plaats van met een heldere strategie op deze ontwikkelingen te reageren, vinden veel MKB-ondernemers het wel best. Hoe zit dat? Naast grootschalig onderzoek onder het Nederlandse bedrijfsleven, is daarvoor […]

 •  
  31 mei 2018

  FEDA introduceert Engelstalige versie van Technische Leergang Hydrauliek

  Auteur Rob van den Brink overhandigde onlangs het eerste exemplaar van de nieuwe Engelstalige uitgave ‘Hydraulics’ aan Arjan Coppens, bestuurslid van de FEDA Technologiegroep Hydraulic Solutions. “Dit kon natuurlijk niet uitblijven,” zegt Rob van de Brink over deze nieuwe uitgave. “Inmiddels zitten we met deze leergang hydrauliek al bij de zesde gewijzigde druk en is […]

 •  
  31 mei 2018

  FEDA BI-dashboard V1.0 in de lucht

  Geen categorie

  Iets aankondigen is één, maar om het dan ook waar te maken blijft een uitdaging. Zeker in het geval van een fenomeen als Business Intelligence (BI). Maar FEDA doet wat het belooft en de eerste uitrol van het BI-dashboard is een feit. Al mogen we volgens BI-expert Jo Jansen zeker niet genoegzaam achterover leunen. “Je […]

 •  
  31 mei 2018

  Jong geleerd….

  Geen categorie

  Het nijpend tekort aan technici is een thema dat FEDA al langer aan het hart gaat. Om die reden maakt de branchevereniging zich enerzijds hard voor het enthousiasmeren van jongeren voor de technische branche – jong geleerd is immers oud gedaan! – en ondersteunt anderzijds op alle mogelijke fronten de ontwikkeling van goede opleidingen.   […]

 •  
  31 mei 2018

  Filtratie – verjongingskuur voor hydrauliekolie

  Marco van Boven is werkzaam bij CC Jensen en houdt regelmatig presentaties over de oorzaken en gevolgen van veroudering van hydrauliekolie. Hij geeft aan: “Bedrijven zijn geneigd om hun hydrauliekolie eens in de zoveel tijd volledig te vervangen, terwijl dit lang niet altijd nodig is. Sterker nog: door het verouderingsproces te vertragen is het mogelijk […]

 •  
  25 mei 2018

  Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking

  Vandaag, op 25 mei 2018, treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Mede namens het bestuur informeren wij je over het volgende. FEDA hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens.

 •  
  24 mei 2018

  FEDA-lid in de Spotlight: A4 Hydrauliek

  Voor ons laatste interview spraken we met Angela Timmerman, samen met haar moeder verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij A4 Hydrauliek. Ze bestaan al sinds 1965, en hun moeder voert nu nog steeds de directie. A4 Hydrauliek is gevestigd in Kampen, met een zusterbedrijf in Roemenië.

 •  
  20 mei 2018

  WoTS kick-off geeft exposant handvaten voor bezoekerswerving

  Ruim tweehonderd exposanten verzamelden zich dinsdag 15 mei in het Mediaplaza in de Jaarbeurs Utrecht voor de Kick-off van de WoTS. Onder hen ook een heleboel FEDA-leden die in oktober op de WoTS als exposant aanwezig zijn.

 •  
  16 mei 2018

  FEDA-lid in de Spotlight: CC Jensen

  Marco van Boven, Sales manager bij CC Jensen, is een man met een missie. Offline filtratie is één van de speerpunten bij zijn club, en als je dat kan uitleggen aan iemand zonder technische kennis, dan snap je het spelletje om je verhaal over de bühne te brengen!

 •  
  15 mei 2018

  Hoe Fluiconnecto ontzorgt

  Ontzorgen is het sleutelwoord in de RTLZ uitzending van Doe Maar Duurzaam over Fluiconnecto Benelux. In de uitzending geeft Fluiconnecto een kijkje achter de schermen. En wordt duidelijk hoe een breed aanbod van advies, producten en service op locatie de klant helpt zijn materieel of machinepark draaiende te houden.

 •  
  2 mei 2018

  WoTS nieuws: Verrassend samenwerken in Connecting Mechanical Drives

  Geen categorie

  Benieuwd hoe bedrijven in de wereld van Motion & Drives samenwerken? Dit laten we zien binnen het project Connecting Mechanical Drives, met een innovatietour, waarbij demo’s op stand getoond worden, en een lezingenprogramma dat zal plaatsvinden in de FEDA Lounge. Een deskundige spreker uit de Automotive sector vertelt over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied […]

 •  
  1 mei 2018

  7 partijen bundelen hun kennis voor opleiding tot adviseur aandrijfsystemen

  Leuk nieuws! Als onderdeel van KEEA zijn we betrokken bij het opleidingsprogramma Adviseur Industriële Elektrische Aandrijfsystemen en Automatisering. Lees hier alles over deze mooie ontwikkeling.

 •  
  30 april 2018

  40 jaar FEDA; interviews

  Op onze social media kanalen hebben jullie het al voorbij kunnen zien komen, interviews over 40 jaar FEDA met verschillende actievelingen binnen én buiten onze vereniging. Klik hier om de interviews nog eens terug te kijken.

 •  
  13 april 2018

  De toekomst; Studenten en Robotica

  In opdracht van verschillende bedrijven hebben studenten voor de Minor Smart Manufacturing & Robotics, van de Haagse Hogeschool in Delft, oplossingen gezocht voor opgestelde vraagstukken.

 •  
  13 april 2018

  Samenwerking tussen FEDA-leden MA-IT en B&R leidt tot letter of intent

  Geen categorie

  Goed nieuws! FEDA-leden B&R Industriële Automatisering en MA-IT MyAutomation tekenden een letter of intent waardoor MA-IT de eerste B&R Qualified Knowledge Partner in Nederland wordt. Hierover spraken we Maarten Bulsink(MA-IT) en Piet Tak(B&R).          Hoe is jullie samenwerking tot stand gekomen? Bulsink: ‘We kenden elkaar natuurlijk al uit de markt, maar ook van FEDA-bijeenkomsten. […]

 •  
  12 april 2018

  Kennis onmisbaar voor toekomst techniek en ICT

  De manier waarop het onderwijs wordt ingericht betekent dat de inhoud van curricula voor een vrij lange termijn worden vastgelegd, legt FEDA-manager André Braakman uit. “Het gevolg is dat de lesstof al snel achterloopt bij de snelle ontwikkelingen binnen de ICT en techniek waar de innovaties van vandaag bij wijze van spreken over een paar maanden alweer verouderd zijn.”

 •  
  10 april 2018

  FEDA lid in de Spotlight: DGI Doedijns

  Geen categorie

  Voor FEDA lid in de Spotlight spraken we Patrick de Brabander, directeur van DGI Doedijns. Een bedrijf dat al meer dan honderd jaar bestaat en een sterke focus heeft op hydrauliek.

 •  
  27 maart 2018

  FEDA lid in de spotlight: WK Hydraulics

  Met Nautiservo als basis heeft het in Barendrecht gevestigde WK Hydraulics ruim 39 jaar ervaring op het vlak van hydrauliek. Het bedrijf richt zich daarbij hoofdzakelijk op het leveren van totaaloplossingen in de industrie en scheepsbouw; bijvoorbeeld lieren met bijbehorende aandrijving. Managing director Peter Kok geeft aan dat de toekomst echter een ander beeld zal tonen.

 •  
  20 maart 2018

  Jubilerende FEDA gaat de (strategische) dialoog aan!

  Crisisbestendig. Zo mogen we de veertigjarige FEDA zo langzamerhand wel noemen. Want ook tijdens de stevige ‘2008-crisis’, zijn er geen FEDA-leden omgevallen. Natuurlijk is het niet reëel om dit puur op het conto van FEDA te schrijven, maar het geeft wel aan hoe sterk de leden binnen onze branchevereniging zijn. Maar ook al is de […]

 •  
  12 maart 2018

  FEDA-lid in the spotlight: ASI Soest B.V.

  Geen categorie

  Met een historie die meer dan tachtig jaar teruggaat, is ASI Soest B.V. een onvervalst familiebedrijf. Aan het roer staan tegenwoordig Sandra en Danielle Busch, die het stokje hebben overgenomen van hun vader Fred Busch.

 •  
  10 maart 2018

  Duitse uitgave boekje ‘hoge druk injectieletsel’

  Vlak voor de Hannover Messe, dus perfect getimed, komt FEDA met een uitbreiding van de reeks ‘rode boekjes’ met als titel ‘Medisch spoedgeval – Hydraulisch hoge druk injectieletsel – De feiten.’

 •  
  5 maart 2018

  TECHNICAL INSTRUCTION HYDRAULICS

  Vanaf vandaag is er een Engelse vertaling verkrijgbaar van de Technische Leergang Hydrauliek. Tijdens de vergadering van de Technologiegroep Hydraulic Solutions werd het boek symbolisch overhandigd door Rob van den Brink.

 •  
  21 februari 2018

  FEDA-lid PowerFlex ondersteunt hydrauliekonderwijs SOMA

  Geen categorie

  Het SOMA college in Harderwijk heeft een prachtig hydrauliek lokaal waar (aankomende) monteurs worden opgeleid in het onderhouden van onder andere mobiele hydraulische machines.

 •  
  21 februari 2018

  Brainstorm mee over DFPTC 2019

  Geen categorie

  Welk thema dan op de borden prijkt, hangt onder meer af van u.
  De congrescommissie organiseert namelijk op 5 april een brainstormsessie van 9 tot 11 uur bij FEDA in Gorinchem.

 •  
  20 februari 2018

  Benoemd tot FEDA-erelid: Paul de Bie

  Geen categorie

  Op de afgelopen jaarvergadering van FEDA werd FEDA-lid Paul de Bie verrast met de toekenning van het erelidmaatschap door voorzitter Rob Hommersen.

 •  
  16 februari 2018

  Hotspot FEDA-Lounge krijgt thematische indeling

  Dat de FEDA-Lounge tijdens de WoTS in oktober van dit jaar dé hotspot van de World of Motion & Drives gaat worden, staat als een paal boven water. De twintig beschikbare standruimtes waren eind januari al bijna allemaal gereserveerd door FEDA-leden.

 •  
  13 februari 2018

  FEDA, AL 40 JAAR IN BEWEGING!

  We schrijven 11 januari 1978. Een memorabele dag, waarop de ‘Exposantenvereniging vakbeurs Aandrijftechniek’ werd opgericht. Deelnemers waren de Vereniging Voor Aandrijftechniek (VVA) en de Federatie Hydrauliek en Pneumatiek (FHP).

 •  
  5 februari 2018

  Stemmer verwerft Data Vision

  Geen categorie

  Stemmer Imaging heeft met ingang van 31 januari Data Vision overgenomen van Batenburg Mechatronica. Data Vision is een gespecialiseerde leverancier van imaging- en machinevisionoplossingen in Nederland.

 •  
  26 januari 2018

  FEDA lid in de spotlight: Koning & Hartman

  Geen categorie

  Algemeen directeur Oswald Coene is duidelijk over de ambitie van de onderneming: “We streven ernaar dat klanten technologie in hun voordeel gebruiken om zo slimmer, betrouwbaarder en duurzamer te werken.

 •  
  11 december 2017

  Vroeg uit de veren voor Business Intelligence

  Met een groep vroege vogels van ruim 20 leden startte op vrijdagochtend 8 december de ontbijtsessie over Business Intelligence en de tool zoals die nu online is voor de FEDA-leden.

 •  
  8 december 2017

  DFPTC inspireerde en boeide ruim 170 bezoekers

  Op 30 november vond het DFPTC plaats in het CineMec in Ede. In deze achtste editie werd voor het eerst hydrauliek gecombineerd met transmissies in het thema ‘grote aandrijvingen’.

 •  
  1 december 2017

  Writing Aid winnaar Young Professional Award 2017

  Het team Writing Aid van de Haagse Hogeschool in Delft is de winnaar van de Young Professional Award (YPA). Op 30 november reikte Michiel de Ruyter, juryvoorzitter, de prijs uit tijdens de Dutch Fluid Power Transmission Conference in het Edese CineMec.

 •  
  16 november 2017

  FEDA lid in de spotlight: Hydroflex Hydraulics

  Voor deze FEDA lid in de spotlight interviewden we Marc van Loon van Hydroflex Hydraulics. Zij kwamen recent met een mooi persbericht naar buiten over hun verkregen ISO 9001:2015 certificaat. Daar wilden wij natuurlijk meer over weten.

 •  
  10 november 2017

  FEDA lid in the Spotlight: EKB

  Geen categorie

  In 1971 ontstond uit een elektrotechnische groothandel in Amsterdam het bedrijf EKB, dat we inmiddels kennen als veelzijdige speler binnen de industriële automatiseringsmarkt.

 •  
  30 oktober 2017

  Nog een maand tot DFPTC in CineMec te Ede op 30/11

  Over ruim een maand is het zover: de Dutch Fluid Power Transmission Conference in CineMec te Ede. Inschrijven voor dit event is nog mogelijk.

 •  
  23 oktober 2017

  Uitreiking Young Professional Award 2017

  Gorinchem – 12 okt 2017   Op 30 november zal FEDA (De Federatie Aandrijftechniek) tijdens de Dutch Fluid Power Conference de Young Professional Award (YPA) uitreiken. De winnaar van deze prijs wordt bepaald door de jury, samengesteld uit leden van de onderwijscommissie van FEDA en wordt voorgezeten door een onafhankelijke juryvoorzitter, Michiel de Ruyter. Over […]

 •  
  12 oktober 2017

  Nieuwe cursus Slangassemblages

  Hydrauliekslangen assembleren is een vak apart, waarvoor enerzijds de juiste apparatuur beschikbaar moet zijn, maar anderzijds ook voldoende kennis over componenten en het assemblageproces. Lees meer.

 •  
  7 oktober 2017

  FEDA lid in de spotlight: Ares bv

  Ares bv is een uitgesproken specialist op het gebied van klantspecifieke pneumatische oplossingen. Directeur Peter Bultsma vertelt binnen welke branches en technologiegebieden Ares zich beweegt en welke expertises men in huis heeft: “Alles dat wij maken is in feite maatwerk.

 •  
  6 oktober 2017

  FEDA lid in de spotlight: PROCENTEC

  Geen categorie

  PROCENTEC vierde onlangs haar 20-jarig bestaan en groeide uit tot specialist op het gebied van PROFIBUS en PROFINET technologie.

 •  
  6 oktober 2017

  FEDA als baken naar de ‘always connected’ wereld

  De grote vraag is natuurlijk hoe u de transitie naar een always connected wereld in goede banen
  kunt leiden. Hoe koppel je een machine aan internet? Welke interfaces (en protocollen) heb je daarvoor nodig? 

 •  
  6 oktober 2017

  PROCENTEC start samenwerking met itsme op gebied van trainingen

  PROCENTEC, kennispartner op het gebied van PROFIBUS en PROFINET technologie, gaat een unieke samenwerking aan met de internationale bedrijvengroep itsme. Lees meer

 •  
  21 september 2017

  Van traditionele ALV naar vraaggestuurde events

  Branchevereniging voor aandrijvings- en automatiseringstechniek FEDA is stevig gemoderniseerd. De crisis van de afgelopen jaren zette aan tot een nieuwe filosofie binnen de gelederen. Lees het hele interview met André Braakman in Process Control (nr. 5 -2017). Hier een link naar het Artikel Process Control interview AB d.d. september 2017 www.processcontrol.nl  

 •  
  21 september 2017

  Dutch Fluid Power Transmission Conference – programma

  Brancheorganisatie FEDA en Vereniging Platform Hydrauliek organiseren reeds een aantal jaar gezamenlijk de Dutch Fluid Power Conference – kortweg DFPC. Lees meer

 •  
  22 augustus 2017

  Balluff nieuwste sponsor DFPTC

  Balluff is de meest recente sponsor voor de Dutch Fluid Power Transmission Conference 2017.   Meer informatie over de conferentie leest u op www.dfptc.nl  

 •  
  7 augustus 2017

  FEDA Actueel augustus 2017

  Lees hier de laatste uitgave van FEDActueel met onder andere een interview met Jo Janssen, Business Intelligence Expert voor FEDA. FEDActueel AUG 2017

 •  
  2 augustus 2017

  FEDA lid in de spotlight: ABB

  Voor deze eerste keer FEDA lid in de spotlight werden we getriggerd door de actualiteit. ABB stond namelijk in het AD met hun Yumi’s.

 •  
  1 augustus 2017

  Programma DFPTC definitief!

  In de afgelopen weken is door de Technische Commissie van de Dutch Fluid Power Transmission Conference (DFPTC) een definitief programma opgesteld.

 •  
  14 juli 2017

  CETOP bulletin juli 2017

  Geen categorie

  Het nieuwe CETOP bulletin is nu online te bekijken.

 • FEDA Compressors EMMS Hydrauliek Pneumatiek Robotics
   
  30 juni 2017

  CBS maatwerkrapportage voor FEDA gereed

  De CBS maatwerkrapportage voor FEDA is weer beschikbaar

 •  
  13 juni 2017

  CETOP Meeting Barcelona

  Op 1 en 2 juni 2017 vond in Barcelona de jaarlijkse CETOP-meeting plaats. De CETOP is de Europese paraplu organisatie voor de hydrauliek en pneumatiek branche. Arjan Coppens, ‘vice president’ marketing en communicatie en Rob van den Brink namen deel aan de meeting en overleggen van de diverse commissies.

 •  
  8 juni 2017

  Hoe ziet het industriële landschap van de toekomst eruit?

  In de komende 10 a 15 jaar gaat er veel veranderen binnen het industriële landschap zoals we dat nu kennen. Is uw organisatie daarop voorbereid?

 •  
  23 mei 2017

  Helikopters bouwen met FEDA!

  Ook FEDA was van de partij tijdens de Dutch Technology Week door het sponsoren van 250 helikopter bouwpakketjes.

 •  
  11 mei 2017

  FEDA Ledenevenement

  Hoe neemt u beslissingen op basis van de feiten?

 •  
  4 mei 2017

  FEDA ledenevent: Business Intelligence, 9 mei a.s.

  9 mei a.s. staat het FEDA ledenevent in het teken van business intelligence. Welke factoren zijn van invloed op het investerings- en innovatiegedrag van uw bedrijf?

 •  
  2 mei 2017

  Dinorobots op perslucht

  Er leefde eens lang, heel lang geleden, in een land hier ver vandaan een Tyrannosaurus rex.

 •  
  1 mei 2017

  FEDA kondigt haar partnership aan in Smart Industry Forum

  Smart Industry Forum is een Noord Europees initiatief dat informeert en ondersteunt op het gebied van digitale transformatie en andere innovaties zoals Industry 4.0.

 •  
  28 april 2017

  Veilig werken met hydrauliek – Slangen en Componenten

  Vanuit FEDA creëren we in Nederland bewustwording van de risico’s die gepaard gaan met het werken met hydraulische systemen.

 •  
  24 april 2017

  Handhaving Regeling afgedankte elektronische apparatuur

  Geen categorie

  Alles over de regeling én uitzonderingen ‘afgedankte elektronische apparatuur’

 •  
  21 april 2017

  Win jij met jouw team de Young Professional Award Mechatronica?

  Win jij dit jaar met jouw team de tweede Young Professional Award Mechatronica? Winnaars 2016 Vorig jaar waren de winnaars het team van de Hogeschool Saxion Enschede met de Box Folding Device. De prijsuitreiking vond toen plaats tijdens de WoTS (World of Technology and Science, Jaarbeurs Utrecht).     FEDA organiseert ook dit jaar de […]

 •  
  21 april 2017

  Het rode boekje

  Om veilig werken met hydrauliek te kunnen borgen, is het rode boekje ‘Medisch spoedgeval, Hydraulisch hoge druk injectieletsel; De feiten.’ ontwikkeld.

 •  
  21 april 2017

  Techniekbox voor basisscholen groep 7 en 8

  De boxen bevatten leuke ‘doe’ opdrachten voor kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool.

 •  
  21 april 2017

  Cursus Veilig werken met Hydraulische slangen en componenten

  Heeft u veiligheid hoog in het vaandel staan binnen uw organisatie?

 •  
  18 april 2017

  NEN Machinerichtlijnnormen

  Al uw Machinerichtlijnnormen online

 •  
  18 april 2017

  W.E.E.E. Guideline

  Een handreiking tot bepaling van de werkingssfeer van het besluit beheer electr (on)ische apparaten
  (BEA) en de AEEA-richtlijn voor electr(on)ische apparaten.

 •  
  18 april 2017

  EUP LOT 11

  EG-Verordening 640/2009 geeft uitvoering aan de Europese Richtlijn ecodesign.

 •  
  18 april 2017

  Regels voor betalingstermijnen

  Op 16 maart a.s. treedt een nieuwe wetgeving in werking m.b.t. contractuele betalingstermijnen.

 •  
  18 april 2017

  Nederlands Initiatief voor Europese Norm Ecodesign

  De nieuwe norm voor ecodesign helpt fabrikanten te voldoen aan steeds hogere duurzaamheidseisen en kan de afzet van duurzame producten eenvoudiger en goedkoper maken.

 •  
  18 april 2017

  Green Deal brochure

  Green Deal is een initiatief van het Kennisnetwerk Efficiënte Elektrische Aandrijfsystemen (#KEEA).

 •  
  15 maart 2017

  Astro Controls B.V. per 1 april lid van FEDA

  We verwelkomen de komende maand weer een nieuw FEDA lid, namelijk Astro Controls uit Alphen aan de Rijn. Zij zijn actief in de machinebouw en bieden daarnaast veel upgrade mogelijkheden om bestaande machines bij eindgebruikers te verbeteren. Bijvoorbeeld de prestaties (zoals snelheid, kwaliteit eindproduct en compactheid) of het verminderen van het onderhoud en daarbij ook de onderhoudskosten. […]

 •  
  2 februari 2017

  13 december – Scholingsbijeenkomst voor bedrijfsleven – PLC Besturingstechniek in industriële (maritieme) toepassingen

  PERSBERICHT Scholing voor bedrijfsleven: PLC Besturingstechniek in industriële (maritieme) toepassingen DORDRECHT – Op initiatief vanuit het maritieme bedrijfsleven start op 21 februari 2017 een opleiding waarbij de koppeling van besturingstechnologie naar technieken als hydrauliek en pneumatiek wordt gemaakt. Vaklieden met een werktuigbouwkundige achtergrond missen veelal de benodigde kennis van elektronica en besturingstechniek. Voor deze scholingsvraag […]

 •  
  25 januari 2017

  Succesvolle bijeenkomst big data & business intelligence

  Eind juni organiseerde FEDA in samenwerking met het bedrijf ‘Many2More’ de allereerste FEDA Masterclass met als thema ‘Big data en Business Intelligence’. Voorafgaand aan de Masterclass is onderzoek gedaan naar de rol die ‘big data’ kan spelen in het detecteren en formuleren van relevante trends. Er is immers een enorme hoeveelheid informatie beschikbaar, zowel vanuit […]

 •  
  11 januari 2017

  Nieuw lid CC Jensen treedt toe met ingang van 1 februari 2017

  CC Jensen treedt met ingang van 1 februari 2017 toe als nieuw lid van FEDA. Wij heten hen van harte welkom! Meer informatie over CC Jensen vindt u op http://www.ccjensen.nl/

 •  
  20 oktober 2016

  Technieklessen met de FEDA Techniekbox op basisschool ‘De Paasberg’ in Ede

  Op 28 oktober kregen leerlingen van de basisschool “De Paasberg” in Ede techniekles met de FEDA Techniekbox. De groep bestond uit leerlingen vangroep 7 en 8, een groep van andere scholen uit Ede en een Plusklas met kinderen die extra onderwijs krijgen om uitgedaagd te blijven. De totale groep bestond uit een 42 leerlingen en was zeer gemotiveerd, dat was leuk […]

 •  
  12 oktober 2016

  Uitgave ‘Hydraulisch hoge druk injectieletsel’ in het Frans vertaald

  FEDA richting het zuiden? Nee, dit is niet vanwege de weersomstandigheden maar we hebben het inmiddels alom bekende rode boekje ‘Medisch spoedgeval, Hydraulisch hoge druk injectieletsel; De feiten’, in het Frans vertaald. Dit vooral op verzoek van de Belgische markt. Dit betekent dat het rode boekje vanaf oktober 2016 naast de Nederlandse, Duitse en Engelse […]

 •  
  25 september 2016

  Nieuw lid – Rexel Nederland BV

  Met ingang van 1 oktober jl. is Rexel Nederland BV lid geworden van FEDA. Rexel Nederland is wereldwijd toonaangevend in de distributie van elektronische materialen voor professionals.     Kijk op www.rexel.nl voor meer informatie.

 •  
  15 september 2016

  Mechanische aandrijftechniek blijft de basis

  Wij zijn als Brevini Benelux lid van de FEDA-technologiegroep Electrical & Mechanical Motion Solutions (EMMS). Niks mis mee, maar samen met enkele andere leden vragen we ons af of de naam van onze groep de lading nog wel dekt. Als leverancier van mechanische aandrijftechniek waren we jaren geleden lid van de Vereniging Voor Aandrijftechniek (VVA). […]

 •  
  12 juni 2016

  Technische Leergang Tandwielkasten

  Kregen aanvankelijk de Grieken de eer driehonderd jaar voor Christus het tandwiel te hebben uitgevonden, recent is opgedoken dat in China vijfhonderd jaar daarvoor al differentiëlen (stelsels van houten tandwielen) werden gemaakt. “We zijn inmiddels 2.800 jaar verder en het is duidelijk dat er op tandwielkastengebied wel wat is gebeurd,” zegt Rob van den Brink, […]

 •  
  25 april 2016

  Rob Hommersen in Aandrijftechniek ‘Dynamisch op koers richting 2020!’

  De brancheorganisatie FEDA is vorig jaar een nieuwe weg ingeslagen. Er werd een nieuwe koers ontwikkeld om de branchevereniging dynamischer en flexibeler te maken. Zo werd het FEDA-secretariaat ondergebracht bij Atrium groep en dit jaar is André Braakman per 1 februari in dienst getreden als (nieuwe) branchemanager. Aandrijftechniek had een eerste interview met de kersverse […]

 •  
  12 maart 2016

  Uitreiking Technische Leergang Elektromotoren

  Op 10 maart jl. werd tijdens het ‘Motion & Drives’ event het eerste exemplaar van de ‘Technische Leergang Elektromotoren’ in ontvangst genomen door Beatrice Boots, directielid van Platform Bèta Techniek. Zij kreeg het boek uit handen van FEDA-voorzitter Rob Hommersen die zichtbaar trots was op het document. De Technische Leergang Elektromotoren is het eindresultaat van […]

 •  
  20 februari 2016

  Intelligente sensoren vergroten flexibiliteit en efficiëntie

  Industrie 4.0 is praktisch niet te realiseren zónder sensoren. Het zijn immers deze miniatuur componenten die de gegevens verzamelen waarmee analyses zijn te maken en hiermee de basis vormen voor een groot aantal beslissingen. Zowel door mensen als besturingen. Daarbij kunnen sensoren steeds méér. Fabrikanten hebben de afgelopen jaren op diverse vlakken intelligentie en functionaliteit […]

 •  
  18 februari 2016

  Hydrauliekslangen assembleren; do’s en dont’s

  Het aantal ernstige bedrijfsongevallen als gevolg van foutief geassembleerde hydrauliekslangen is gelukkig niet bijzonder groot. Maar áls het fout gaat, kan dit ernstige gevolgen hebben voor zowel mens, machine als omgeving. Sales manager bij Alfagomma/Dunlophiflex Gerrit Fransen: “In de dagelijkse praktijk komen onze mensen diverse situaties tegen die de kans op ongevallen onnodig groot maken.” […]