Welke impact hebben de economische ontwikkelingen op jouw bedrijfsvoering?

  • Heb je inzicht in jouw margekillers?
  • Onvoorspelbare voorraad?
  • Onvoorspelbaarheid in de financiële of logistieke operatie?

Het gebruik van data maakt dit meetbaar: inzicht is het begin van de oplossing. Business Intelligence (BI) geeft scherp zicht op kansen en bedreigingen. Onder het FEDA motto To Boost Your Business ondersteunen wij daarom onze FEDA-leden met BI. Leden zijn enthousiast:

‘ERG OVERZICHTELIJK EN GOEDE INFO
BIJVOORBEELD BIJ DE FORECAST INDUSTRY’

Inloggen

Vanaf de beursvloer tijdens de WoTS 2022 in Jaarbeurs Utrecht namen onze BI-specialisten Ilse Lagendijk en Niels Stevens je mee in de laatste economische ontwikkelingen.

Onze FEDA BI portal geeft jou kort gezegd informatie over de laatste ontwikkelingen binnen de sector en toont de belangrijke trends. Vrijwel dagelijks wordt de portal geactualiseerd zodat alle belangrijke informatie voor jouw organisatie online beschikbaar is. Gegevens vanuit Nevi en Oxford Economics worden frequent bijgewerkt en vele rapporten en documenten zijn beschikbaar. Iedere maand verschijnt er een BI nieuwsbrief waarmee wij jou op de hoogte brengen van de belangrijkste veranderingen.

 

De FEDA BI portal biedt:

  • Een visueel sterke omgeving met meer mogelijkheden en inzichten.
  • Zelf voorselecties maken voor specifiek inzichten in marktontwikkeling.
  • De mogelijkheid om specifieke data naar een excel te exporteren.

Daarnaast zijn zowel de enquêtes als rapportages van de FEDA statistiekgroepen in de zelfde omgeving te vinden. Bekijk en analyseer gegevens die doorslaggevend zijn voor besluitvorming en operationele verbeteringen.

Benieuwd hoe je toegang krijgt, wat er exact is veranderd en hoe jij hiermee jouw business kunt ‘boosten’? Neem dan contact op met onze BI-specialist Yari Driesen.

StatistiekeN

Onder de FEDA leden vragen we in verschillende techniekgroepen, zoals Pneumatiek, Compressoren en Proces Automatisering, statistieken uit. In korte enquêtes vragen we eens per half jaar of eens per kwartaal naar omzet- en/of afzetgegevens. In een geanonimiseerde rapportage kunnen eigen gegevens, indien je hebt deelgenomen, worden vergeleken met die van de groep. Verrassende trends worden zo in beeld gebracht en brengen interessante discussies opgang.

Contact met onze BI specialist


Wil je ook toegang, meer weten over de getoonde data, de FEDA BI Quickscan speciaal voor jouw organisatie uitvoeren of heb je andere vragen? 

Onze BI specialist Mitchell van Vugt staat voor je klaar!

Stuur Mitchell een e-mail

Onze BI databronnen

EEN LEIDER IN GLOBALE VOORUITZICHTEN EN KWANTITATIEVE ANALYSE

Oxford Economics is een leider in wereldwijde prognoses en kwantitatieve analyse. Ons wereldwijde klantenbestand bestaat uit meer dan 1.500 internationale bedrijven, financiële instellingen, overheidsorganisaties en universiteiten. Met het hoofdkantoor gevestigd in Oxford, kantoren over de hele wereld, hebben ze 400 medewerkers in dienst, waaronder 250 economen en analisten. De wereldwijde economische en industriële modellen en analytische tools geven een ongeëvenaard vermogen om externe markttrends te voorspellen en hun economische, sociale en zakelijke impact te beoordelen.

Ga naar de website

HET KENNISNETWERK VOOR INKOOPMANAGEMENT

Nevi is er voor iedereen die zich bezighoudt met het inkoopvak. Met een community van 12.000 inkoopprofessionals hebben ze een grote slagkracht. Nevi biedt de inkoopmanagersindex (PMI) welke wordt samengesteld door IHS Markit. De maandelijkse gegevens zijn afkomstig uit enquêtes van senior executives bij bedrijven in de particuliere sector. De hoofd-PMI geeft de algehele gezondheid van de economie aan en subindexcijfers geven inzicht in belangrijke economische factoren zoals de uitvoer, de bezettingsgraad, de werkgelegenheid en de voorraden. De PMI wordt gebruikt door financiële en zakelijke
professionals om beter te begrijpen waar economieën en markten naartoe gaan en om kansen te ontdekken.

Ga naar de website

HET STATISTIEK BUREAU VAN NEDERLAND

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het Centraal Bureau voor Statistiek levert per kwartaal een maatwerkrapportage voor FEDA. Hierin staan gegevens over dienstverbanden, zoals arbeidsduur, type contract en brutoloon en ook gegevens over werknemers, zoals de geslachts- en leeftijdverdeling. Daarnaast zijn hierin ook de omzetcijfers verwerkt, met zowel de jaar op jaar ontwikkeling als kwartaal op kwartaal. Omzetcijfers worden opgesplitst in de verschillende techniekgroepen waarin
de FEDA leden werkzaam zijn.

Ga naar de website

HET INTERNATIONALE PLATFORM VOOR FLUID POWER

CETOP (Comité Européen des Transmissions Oléohydrauliques et Pneumatiques) is het European Fluid Power Committee en daarmee het communicatie platform voor hydrauliek en pneumatiek in Europa. Ze functioneren als internationale koepelorganisatie voor verenigingen in Europa. Via de 18 nationale verenigingen die lid zijn, behoren grote bedrijven en toonaangevende producenten tot het Europees Comité. Daarmee vertegenwoordigt CETOP meer dan 1000 bedrijven met bijna 70.000 werknemers en een marktwaarde van ongeveer 13 miljard euro. Van de meeste landen representeert dit een zeer groot deel
van de bedrijven actief in fluid power, namelijk zo’n 80-90%. In samenwerking met het ISC
(International Statistics Committee) verzamelt CETOP wereldwijd statistieken.

Ga naar de website

Vraag nu een Business Intelligence Quickscan aan!

Wat is de impact van de economie op jouw bedrijfsvoering? Inzicht in jouw margekillers?
Stijgende voorraadposities? Onvoorspelbaarheid in de financiële of logistieke operatie?
Het gebruik van data maakt dit meetbaar: inzicht is het begin van de oplossing.

Het is mogelijk om een Business Intelligence Quickscan uit te laten voeren voor jouw organisatie specifiek.

Meer informatie over de FEDA BI Quickscan   Direct aanvragen

 

Business Intelligence in de FEDA Kennisbank

In de nieuwe FEDA Kennisbank is ook Business Intelligence informatie te vinden:

 

FEDA Business Intelligence in het nieuws

Lees hier het artikel in Automatie PMA

Read our BI Update in English on the CETOP website