ATB Motors B.V.

ATB Motors BV is een toonaangevende technische handelsmaatschappij, welke gespecialiseerd is in het leveren van innovatieve elektrische aandrijfsystemen.

In 1919 is ATB door Gottlob Bauknecht opgericht. ATB – AntriebsTechnik Bauknecht – biedt, als onafhankelijk “Full Line Supplier”, op maat gemaakte oplossingen in de aandrijftechniek en beschikt over een uitgespreid productportfolio voor industrie- en apparaattoepassingen.

ATB Motors B.V. (gevestigd in Nederland) is een dochteronderneming van de internationale beursgenoteerde ATB groep te Wenen, Oostenrijk. De ATB groep, wereldwijd ca. 3.500 medewerkers, heeft productievestigingen in Oostenrijk, Duitsland, Groot Brittannië, Polen en Servië.

De verkoopvestiging in Nederland, ATB Motors BV, is opgericht in 1982 en is verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten voor de ATB Groep in het afzetgebied BeNelux, Zwitserland, Frankrijk, Spanje, Portugal en Scandinavië.

Daarnaast heeft ATB Motors sinds 1990 de vertegenwoordiging van Fuji Electric frequentie omvormers. Ook met de Duitse firma’s OMS Antriebstechnik – liftaandrijvingen – en Langer & Laumann – liftbesturingen en deuraandrijvingen – heeft ATB Motors BV een langjarige intensieve samenwerking opgebouwd.

TERUG NAAR HET OVERZICHT