Helmke B.V.

De firma Helmke beweegt zich in de nationale, internationale en intercontinentale markt voor elektrische aandrijftechniek. De firma is meer dan 75 jaar geleden gegrond door zijn naamgever de heer Johann Helmke.

Helmke is begonnen met de revisie en het voorraad houden van gebruikte machines. Machines zoals voornamelijk motoren en generatoren. Door de stijgende vraag naar motoren heeft Helmke eind zestigerjaren besloten ook nieuwe motoren op voorraad te gaan zetten. Ook de transformatoren zijn inmiddels een halve eeuw onderdeel van het leveringsprogramma.

Buiten onze Helmke producten heeft Helmke samenwerkingsverbanden met gerenomeerde fabrikaten zoals: ABB, F&G, LOHER, SCHORCH, SIEMENS & VEM

Inmiddels heeft het voorraad profiel dusdanige vormen aangenomen dat tot 1000 kW meer dan 99% nieuwe motoren zijn, daarboven ligt het percentage op ca. 95% nieuw en 5% gebruikt.

Voor nagenoeg alle aandrijfproblemen hebben wij een oplossing, ondersteund door een team van ingenieurs, vakspecialisten en applicatie deskundigen kunnen wij u pasklare oplossingen bieden van losse componenten tot complete ’turn-key’ projecten.

Helmke is europees denkend maar wordt wereldwijd in 57 landen vertegenwoordigd, waar behalve verkoopondersteuning ook service wordt geleverd, met behoudt van kwaliteit, flexibiliteit en creativiteit.

Van Elektromotor, via de engineering naar de inkoopmarketing voor verschillende industriële componenten kunnen zowel gebruikers als verbruikers van elektrische aandrijftechniek de juiste partner in Helmke vinden.

TERUG NAAR HET OVERZICHT