ifm electronic B.V.

Meten en besturen

Sinds de oprichting van de firma in het jaar 1969 heeft ifm electronic gmbh continu technische processen in bijna alle industrietakken geoptimaliseerd. ifm is één van de gerenommeerde producenten voor de industriële automatisering.

 

Het productgamma

Een van ifm’s sterke punten is het uitgebreide programma dat niet enkel standaardoplossingen bevat maar eveneens inspeelt op de speciale eisen van de verschillende industrieën. Het succesverhaal van het familiebedrijf begon in 1969 met de ontwikkeling van inductieve naderingsschakelaars op basis van de filmtechnologie. Vandaag staat de merknaam “efector” voor positie- en processensoren, objectherkenning, diagnose- en identificatiesystemen. De merknaam “ecomat” staat voor netwerk- en besturingssystemen.

Kwaliteit “Made in Germany”

ifm, het familiebedrijf nu geleid door de tweede generatie, met de hoofdzetel in Essen en een ontwikkelings- en productiezetel in Tettnang aan de Bodensee, een welgekend industriegebied in Duitsland. Made in Germany, 88 % van de 7844 ifm producten wordt hier geproduceerd. Meer dan 600 werknemers in onderzoek en ontwikkeling, net als de nauwe samenwerking met onderzoeksinstituten, universiteiten en jonge bedrijven hebben geleid tot meer dan 600 patenten en ongeveer 440 actieve toepassingspatenten evenals innovatieve productoplossingen voor de vereisten van morgen. Deze aanpak verzekert de continu hoge kwaliteitsstandaard en de innovatieve kenmerken van het volledige programma.

ifm – close to you

Een buitengewoon sterk wereldwijd verkoopteam van 1.300 verkoopingenieurs maakt het concept compleet. Zij geven een gezicht aan ifm, kennen de speciale markteisen, de landgebonden kenmerken en bieden individuele steun aan iedere klant. Deze strategie heeft geleid tot zowel een flexibel, middelgroot familiebedrijf als tot een internationale en innovatieve groep van bedrijven. In 2013 behaalde ifm een omzet van 630 miljoen Euro.

TERUG NAAR HET OVERZICHT