26 juni 2019

Efficiënte aandrijfsystemen: Quick win voor industrie

In het KEEA (Kennisnetwerk Efficiënte Elektrische Aandrijfsystemen) werken we samen met RVO.nl en brancheorganisaties Techniek Nederland en Holland Pomp Groep samen aan projecten. Doel is om partijen bij elkaar te brengen om te helpen bij het verduurzamen van de aandrijftechniek. Het mes snijdt hierbij aan twee kanten. De industrie is geholpen omdat efficiënte aandrijfsystemen een grote bijdrage leveren aan energiebesparing en CO2-reductie. En de auditerende bedrijven kunnen expertise ontwikkelen op het gebied van consultancy energiebesparing industrie en kunnen deze extra dienst bij klanten aanbieden.

Webinar: schrijf je nu in!

De lidbedrijven van de betrokken brancheorganisaties kunnen nu nog deelnemen als auditor. We zien namelijk dat de vraag naar audits toe neemt, het aanbod blijft nog achter. Dat biedt een mooie kans om vandaag nog in te stappen. Op 12 juli organiseren wij een webinar met een toelichting op de audits en krijg je de mogelijkheid om vragen te stellen. Deelname is geheel vrijblijvend!

Praktisch
Wanneer? Vrijdag 12 juli van 13.30 – 15.00 uur
Hoe werkt het? Na aanmelding ontvang je gegevens waarmee je kunt inbellen. Inbellen via computer heeft voorkeur, ivm het tonen van een presentatie.
En verder? Ben je enthousiast om ook auditor te worden? Dan nodigen we je graag uit voor een vervolgsessie met de andere auditoren. Meer informatie is natuurlijk altijd één op één te verkrijgen, via telefoon of e-mail.

Schrijf je direct in

Frequently Asked Questions

Zijn audits kostendekkend? Moet je (of moeten je medewerkers) eerst een opleiding met goed gevolg afleggen om aan de slag te gaan? Als je niet alle expertise zelf in huis hebt, kun je dan gaan samenwerken?

Lijkt het jou wel wat om auditor te worden, maar heb je vragen? De meeste hebben wij al voor je beantwoord! Download nu de PDF met onze Frequently Asked Questions om ze te lezen:

Bekijk nu de veelgestelde vragen

Successen uit de praktijk

Eén van de bedrijven die al succesvol audits uitvoert, is Bosma & Bronkhorst bv. René van Zijl zegt er het volgende over:

“Nu staan de bedrijven open voor verduurzaming. Mede door ontwikkelingen zoals KEEA en de Informatieplicht. Dit biedt kansen voor ons als marktpartijen. Al decennialang wordt geroepen dat verduurzamen belangrijk is. Tot voor kort was geld de spelbreker. Zo willen bedrijven een terugverdientijd van 2 jaar, zelfs de grote bedrijven. Nu wordt eindelijk erkend dat er iets moet gebeuren. En wij als marktpartijen hebben de mogelijkheid om daar een grote rol bij te spelen.”

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
KEEA, Maarten van Werkhoven, info@keea.nl, 023 536 8090
FEDA, Maaike Rouw, communicatie@feda.nl, 06 -1002 1538
RVO, Ingeborg Snelleman, Ingeborg.Snelleman@rvo.nl,
Techniek Nederland, Nicoline van der Lugt, n.vanderlugt@TechniekNederland.nlKEEA is een samenwerking tussen:
RVO
Samen met verschillende partners versterkt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland de positie van ondernemers en maken we Nederland economisch sterker en duurzamer. Dit doen ze in opdracht van diverse ministeries, provincies, gemeenten en de Europese Unie. www.rvo.nl

Techniek Nederland
Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maakt Techniek Nederland technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. Ze vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis. www.technieknederland.nl

FEDA
FEDA is met ruim 150 leden de belangrijkste branchevereniging op het gebied van Aandrijf-en Automatiseringstechniek in Nederland. De focus ligt op het faciliteren van haar leden op het gebied van kennis, netwerken en promotie. Meer informatie is te vinden op www.feda.nl

Holland Pomp Groep
De Holland Pomp Groep (HPG) verenigt de Nederlandse pompindustrie en versterkt samenwerkingen die innovatie en kennisverrijking bevorderen; sector en/of technologie overschrijdend. www.hollandpompgroep.nlTERUG NAAR HET OVERZICHT