Niet gecategoriseerd
3 oktober 2018

Eltrex Motion lanceert Engineeringsportal en nieuwe website

Eltrex Motion heeft een onlineportal voor engineers ontwikkeld. Via ‘Engineersportal’ kunnen zij kennis uitwisselen en krijgen ze toegang tot kennis en informatie van Eltrex Motion. Daarnaast is de bedrijfswebsite volledig vernieuwd. De lancering van beide nieuwe websites vond plaats tijdens World of Technology and Science (WOTS) in Utrecht.

De informatiebehoefte binnen de markt van Eltrex Motion verandert. Enerzijds is er een sterke behoefte aan korte en bondige informatie, anderzijds is er vooral bij de engineers behoefte aan meer diepgang en dialoog. Daarom heeft Eltrex Motion gekozen voor de ontwikkeling van twee verschillende platforms.

Toegankelijke informatie
De reguliere bedrijfswebsite heeft niet alleen een nieuw uiterlijk, maar maakt informatie ook gemakkelijker vindbaar. “We kregen nog wel eens te horen dat de navigatie niet altijd even eenvoudig was. Ook informatie was volgens sommigen lastig te vinden. Sommige klanten vonden de omschrijvingen te uitgebreid, terwijl anderen diepgang misten”, verklaart Coen Waltman, general manager bij Eltrex Motion. “Met de nieuwe website komen we aan alle wensen tegemoet.”

Interactief platform
De lancering van Engineeringsportal heeft meer voeten in de aarde. “Engineersportal is een interactief platform, waarbij wij samen met klanten onderling kennis delen. We willen met de portal de komende jaren een brede kennisdatabank rondom motion control opbouwen”, zegt Waltman.

De portal biedt daartoe een FAQ (Frequently Asked Questions)-database en een interactief forum. Ook zal Eltrex Motion regelmatig blogs publiceren van zowel zichzelf als zijn partners. Ten slotte bevat de portal een uitgebreide downloadsectie waarin Eltrex Motion een schat aan technische documentatie beschikbaar stelt.

Online community
De WOTS – van 2 tot 5 oktober in de Jaarbeurs Utrecht – was volgens Waltman een perfect moment voor de lancering. “Op de WOTS ontmoeten we zowel nieuwe als bestaande relaties. Die gaan we niet alleen informeren over de nieuwe websites, maar zij kunnen zich ook gelijk aanmelden voor de Engineeringsportal. Zo starten we direct met de opbouw van onze online community en de creatie van meer en relevante content.”

Over Eltrex Motion
Eltrex Motion maakt deel uit van de Eight Lakes group. De Eight Lakes group is een sterke financiële onafhankelijke groeiende groep met vestigingen in België, Nederland, Frankrijk en Taiwan. Met ruim 190 medewerkers wordt een omzet van meer dan 75 mio€ gerealiseerd binnen de industriële en professionele markt. Vanuit de Eight Lakes Shared Services worden logistieke, administratieve, marketing en IT diensten geleverd aan de bedrijven binnen de groep, zijnde Telerex, Wonderware Benelux, Eltrex Motion, EltrexPro, Rodax, CATS, CATS Power Design, MechaTronix en Cooling House.TERUG NAAR HET OVERZICHT