13 september 2019

FEDA-leden actief op ‘Efficiënt Aandrijven’ op 29 oktober

Op 29 oktober is FEDA trotse partner van ‘Efficiënt Aandrijven’. Hierbij zijn ook diverse FEDA-leden betrokken, graag geven we hen op onze kanalen de mogelijkheid wat te vertellen over hun deelname:

Festo

Keuzestress in aandrijftechnologie

Koen Leeflang – Senior Energy Consultant & Auditor ISO11011 Festo

De engineer van tegenwoordig heeft het niet gemakkelijk, niet dat hij/zij geen kennis van zaken zou hebben op het vlak van pneumatische- en elektrische aandrijvingen, maar het speelveld verschuift voortdurend door toedoen van wet- en regelgeving, wensen van eindgebruikers, omgeving, veiligheid en eenvoudigere technologie. Het bepalen van de meest efficiënte aandrijving wordt er hierdoor niet simpeler op. Op het eerste gezicht lijken pneumatische cilinders en ventielen nog steeds de goedkoopste optie. Maar dat is wel afhankelijk van hoe een eindgebruiker zijn persluchtsysteem heeft opgezet en of dit gehele proces van compressor, drogers, filters, leidingwerk wel efficiënt plaatsvindt. Een slecht systeem geeft een hogere prijs per Nm3 perslucht.
Zou een servo- of stappenmotor dan de beste eindpapieren hebben? Qua investering technisch ligt de prijs hoger, maar de verbruikskosten weer lager.

In deze workshop zetten we kort en krachtig met praktische voorbeelden de zaken uiteen zodat keuzestress tot het verleden behoort, dat brengt rust in uw aandrijving! In deze video stelt Festo zijn 3D Design Tool voor.

Yaskawa

Yaskawa presenteert op basis van gerealiseerde toepassingen de specifieke voordelen die de U1000 Matrix inverter biedt bij efficiënte aandrijvingen. Bekijk hier de site van Yaskawa.

 

 

 

 

SMC Nederland

SMC Nederland neemt deel aan het Efficiënt Aandrijven Event, omdat het bedrijf wil bijdragen aan een duurzamere en schonere industrie. SMC gelooft dat pneumatiek past in die ambitie.

“Wij voeren al enkele jaren een energie-efficiëntie programma dat is gericht op productielocaties. Ons doel is het reduceren van zowel het verbruik als de druk van perslucht. Met als thema ‘Geef energie aan uw efficiëntie’ heeft SMC vijf uitgangspunten ontwikkeld die bedrijven helpen om verstandig om te gaan met hun energieverbruik en dus efficiënter te produceren. In het streven naar een duurzamere en schonere wereld is het belangrijk om energie-efficiënt te denken. Bovendien zijn er steeds meer technische mogelijkheden om te besparen op de energiekosten van het persluchtgebruik”,  zegt Roy Schep, Manager Energy Efficiency bij SMC Nederland. Bekijk hier hoe SMC energie geeft aan uw efficiëntie.

 

Bosch Rexroth

Zowel in Nederland als elders in de wereld staan we voor de opgave om de komende decennia een groot aantal sluizen te vervangen. Die gelegenheid moeten we aangrijpen om ‘slimmere’ sluizen te realiseren. Volgens Bosch Rexroth is een nieuwe hybride aandrijftechniek een belangrijke stap in de ontwikkeling naar een nieuwe generatie sluizen. De uitbreiding van Sluis Eefde (Gelderland), waarbij de voordelen van een elektromechanische lineaire actuator worden gecombineerd met die van een klassieke hydraulische aandrijving,  is daar een goed voorbeeld van. Bekijk hier de site van Bosch Rexroth.

 

 

 

 

 

Maar ook:

  1. ABB
  2. Danfoss
  3. DERTEC
  4. Elsto
  5. KAESER Compressoren
  6. Lapp Benelux
  7. LENZE
  8. WEG


TERUG NAAR HET OVERZICHT