Niet gecategoriseerd
10 april 2018

FEDA lid in de Spotlight: DGI Doedijns

Nieuwe koers voor Doedijns

Voor FEDA lid in de Spotlight spraken we Patrick de Brabander, directeur van DGI Doedijns. Een bedrijf dat al meer dan honderd jaar bestaat en een sterke focus heeft op hydrauliek. Vanuit deze core business is de toenmalige directie gaan uitbreiden door het aankopen van bedrijven, waardoor niet alleen hydrauliek maar ‘motion control’ de grootste gemene deler werd.

Dit heeft inmiddels geleid tot een DGI holding waarin met een groot aantal merken wordt gewerkt die wereldwijd gesitueerd zijn. DGI Doedijns is de belangrijkste merknaam die opereert vanuit Nederland; Azië beschikt over DGI Wilmax terwijl Amerika werkt onder DGI Logan. Bovendien zijn onder de holding enkele bijzondere locaties opgenomen zoals DGI Sypack in Zoetermeer dat gespecialiseerd is in ‘helicopter refueling systems’.

Kijkend naar de toekomst, waar ligt jullie focus?
Een recente ontwikkeling is de overgang van product- naar procesgericht werken. De Brabander: “Daarbij varen we ook een nieuwe koers in strategische richting; onder andere door nieuwe markten actief te benaderen. Vroeger waren we hoofdzakelijk gericht op de olie, gas en offshore, maar ook andere markten hebben we véél te bieden. Met overigens een totaalpakket: projecten van begin tot eind begeleiden en realiseren, met nog meer aandacht voor service en nazorg. Daar ligt ook de toekomst: één partij, die alles levert, plaatst en komende jaren ontzorgt.” Voor de toekomst wil DGI Doedijns zich profileren als ‘global total supplier’ met een toegevoegde waarde op het vlak van custom build engineered solutions.

Wat is een nieuw project waar jullie erg trots op zijn?
‘Recent kregen we een nieuwe opdracht om de engineering, productie, installatie én het onderhoud van een compleet hydraulisch systeem voor het aandrijven van ruim honderd cilinders in nieuwe en reeds bestaande koelcellen van een slachterij. Voor het bepalen van de meest ideale systeem lay-out zijn in nauw overleg met de klant de volgende uitgangspunten gehanteerd: betrouwbaarheid, eenvoud in onderhoud, versnelde en stabiele cyclustijden en de mogelijkheid tot uitbreiding in de toekomst.

Daarnaast heeft de verlenging van de standtijden van de cilinders extra aandacht gekregen. Gezien de relatief korte levensduur en vroegtijdige lekkage van de huidige cilinders is er na het aanbieden van verschillende alternatieven gekozen voor cilinders met een betere lagering van de stang en de zuiger en een aangepast afdichtingssysteem. Voor een optimale bestendigheid tegen de reinigingsmiddelen welke in de voedingsmiddelen worden gebruikt is de cilinder uitwendig van RVS en inwendig van staal. Op deze manier worden de technische eigenschappen van beide materialen optimaal benut. Een relatief kostbare optie waar onze klant duidelijk een keuze maakt voor standtijd en duurzaamheid met als uiteindelijke resultaat een lagere Total Cost of Ownership (TCO).

 

‘Met deze opdracht is een commercieel traject van bijna een jaar met succes beloond. Een project waar we echt trots op zijn en volgens ons echt de toekomst is in onze business!’

 

Gezien de wens om een lange termijn relatie met elkaar aan te gaan, is ook een uitgebreid pakket aan onderhoud en service aangeboden. Zowel voor de nieuwe installatie als voor reeds aanwezige hydraulische installaties. Met deze opdracht is een commercieel traject van bijna een jaar met succes beloond. Een project waar we inderdaad echt trots op zijn en volgens ons echt de toekomst is in onze business!’

“Samenwerking in de branche, zoals we binnen FEDA doen, levert hiervoor zeker meerwaarde. Het is mooi om contact te hebben met klanten en andere leveranciers in de markt. De grotere spelers hebben elkaar gewoon nodig!”
Lees hier meer over de projecten van Doedijns.

Wil je ook FEDA lid in de spotlight worden? Stuur dan een e-mail naar communicatie@feda.nlTERUG NAAR HET OVERZICHT