Niet gecategoriseerd
1 september 2020

FEDA Lid in de Spotlight – Kuijpers: ‘Een echt familiebedrijf’

Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer van Kuijpers uit Helmond. Een bedrijf dat ooit startte met gebouwgebonden installaties maar zich in de aparte business unit ‘Industrie’ inmiddels ook richt op industriële automatisering, elektrotechniek & instrumentatie en procestechniek in productieomgevingen voor de voedingsmiddelenindustrie, farmacie en chemie. Binnen FEDA gaat het bedrijf op zoek naar partijen om mee samen te werken én om een rol van betekenis te kunnen spelen in het onderwijs.

De grootste kracht van Kuijpers ligt in het feit dat ze een totaalpakket aanbieden; van advies tot oplevering. “Hiermee zijn we bijna te vergelijken met een klein ingenieursbureau”, lacht Ron Verleun. Hij is commercieel manager en verantwoordelijk voor de business unit Industrie in Midden- en Noord Nederland. “We zijn nu vooral bekend in het zuiden maar met onze kennis en capaciteit kunnen we natuurlijk in heel Nederland een rol van betekenis spelen.”

Onderwijs

En wie contact wil leggen met Nederlandse ‘vakbroeders’, sluit zich uiteraard aan bij FEDA. Netwerken dus, en meedoen in ‘FEDA Next’. “Samenwerken in de keten is in deze tijd onontbeerlijk en dat weet Kuijpers ook. Het programma van FEDA, dat zich expliciet richt op de toekomst met relevante informatie en netwerkbijeenkomsten, is een prima basis om hierin mee te gaan”, weet Verleun.

Tevens neemt Kuijpers via FEDA graag haar verantwoordelijkheid ten aanzien van het thema onderwijs. De branchevereniging richt zich immers van oudsher al op het enthousiasmeren van jongeren voor techniek en draagt ook haar steentje bij in het technisch opleiden van deze groep. Onder meer via de Technische Leergangen. Verleun: “Jonge mensen zijn de medewerkers van de toekomst en bij een bedrijf als Kuijpers wordt direct duidelijk hoe fascinerend techniek is. Als totaalleverancier kunnen we goed laten zien hoe we vanaf het eerste moment meedenken over een oplossing en hoe dit vervolgens van programma van eisen via ontwerp uiteindelijk resulteert in een efficiënte en veilige totaaloplossing!”

Het moet klikken

Frédéric Basso, directeur van de industrietak van Kuijpers is in februari dit jaar bij het bedrijf begonnen en gaat mee in de woorden van Verleun. “Een prachtbedrijf”, weet hij. “Ik heb jarenlang voor beursgenoteerde bedrijven gewerkt. Daar draait feitelijk alles om geld en de aandeelhouders, terwijl ik veel meer geloof in het opbouwen van relaties, het samenwerken aan een oplossing en samen mooie dingen maken. Dat is precies wat ik bij Kuijpers vind en wat we nodig hebben om in de procesindustrie onze kennis en capaciteit in te zetten.”

Belangrijke uitdagingen voor de toekomst ziet Basso in digitaliseren en automatisering. “Op deze vlakken liggen de vragen en kunnen wij een rol van betekenis spelen. Wat dat betreft denk ik dat we niet uniek zijn, maar wel erg goed en compleet en daarom ook betrokken bij grote processen bij grote bedrijven in onder meer de zuivelindustrie. Als je het dan over grote processen hebt, dan heb je het al snel over samenwerken en zie ik het lidmaatschap van een branchevereniging als FEDA als een grote meerwaarde. We zijn nog te kort lid om concrete voorbeelden te geven, maar dat hier uitgelezen mogelijkheden liggen om andere partijen te ontmoeten in het kader van samenwerken, moge duidelijk zijn.”

Wil je ook FEDA-lid in de spotlight worden? Stuur dan een e-mail naar communicatie@feda.nlTERUG NAAR HET OVERZICHT