5 oktober 2020

FEDA LID IN DE SPOTLIGHT – VHE: ‘Er is altijd bedrijvigheid bij FEDA; dat doen ze goed’

Onlangs heeft VHE zich als nieuw lid aangesloten bij FEDA. Eigenlijk kunnen we zeggen: wéér aangesloten, want de relatie tussen FEDA en VHE Industrial automation gaat verder terug dan menigeen vermoedt. Salesmanager Paul van der Krieken heeft er dan ook alle vertrouwen in dat hij bij de branchevereniging gaat vinden wat hij zoekt: een netwerk om mee samen te werken.

 

VHE Industrial automation is voortgekomen uit Van Hout Aandrijf- en Besturingstechniek. Een bedrijf dat Georgii Kobold, SPN Schwaben Präzision Nördlingen en SIEB & MEYER in Nederland vertegenwoordigde en in die tijd al lid was van FEDA. Anno 2020 zijn deze vertegenwoordigingen nog steeds onder de vleugels van VHE en hebben zich in de loop der jaren toegespitst op ‘customized motion control solutions’. 

Specialismen

Paul van der Krieken: “Dit betekent voor Georgii Kobold een focus op de engineering en fabricage van RVS motoren voor de voedsel- en farmaceutische industrie, motoren voor de medische industrie en servo- en torque motoren. SPN heeft zich toegelegd op de engineering en fabricage van vertandingsproducten en complete transmissies op klantenspecificatie. SIEB & MEYER is tot slot inmiddels gespecialiseerd in hoognauwkeurige servobesturingen en highspeed frequentieomvormers. Bovendien hebben we met GMN nog een vierde vertegenwoordiging toegevoegd. Specialist in de engineering en productie van frees- boor- en slijpspillen en hoogtoeren motoren.”

Automatisering

VHE Industrial automation is naast aandrijfspecialist ook partner in industriële automatiseringsprojecten met disciplines als engineering (hardware en software), paneelbouw en kabels. Paul van der Krieken: “Wij doen dit vanaf de engineeringsfase en prototypebouw tot eventuele efficiënte repeterende productie. Onze engineers hebben uitgebreide ervaring met de meest voorkomende automatiserings- en aandrijfproducenten zodat industriële automatiseringsprojecten op klantenspecificatie zijn te realiseren.”

Een laatste discipline die Van der Krieken noemt is het ontwerpen, assembleren en testen van prefab kabelsets en kabelbomen voor onder meer industriële machines en bedieningspanelen. Niet zonder trots geeft hij aan: “Het door ons ontwikkelde digitale productieregistratiesysteem ‘Zerox’ stelt ons een volledig track & trace systeem ter beschikking waarin alle productiestappen en handelingen worden gemonitord. Daarnaast worden alle kabels en kabelsets 100% getest waardoor we een foutmarge kleiner dan 0,1% hebben gerealiseerd

Niemand kan het alleen

Ondanks alle expertise en mogelijkheden die VHE in eigen huis heeft, realiseert Van der Krieken zich maar al te goed dat bedrijven in deze tijd met elkaar moeten samenwerken. “Zeker in de regio Eindhoven waar hightech hoogtij viert”, geeft hij aan. “Met ons lidmaatschap van FEDA zoeken we dan ook nadrukkelijk naar aansluiting met de lidbedrijven; variërend van groothandel en leverancier tot klant. Het gaat ons dus vooral om de netwerkfunctie en FEDA kennende komt dat wel goed. Er is daar altijd bedrijvigheid in de vorm van scholingen en events om mensen bij elkaar te brengen. We hebben door corona nog niet veel fysiek contact kunnen leggen, maar de laatste digitale meeting over corona was wat mij betreft perfect. FEDA verwoordde erg goed wat er aan de hand is en wat je daar als lid mee moet en kunt. Daar heb je wat aan!”


Wil je ook FEDA-lid in de spotlight worden? Stuur dan een e-mail naar communicatie@feda.nlTERUG NAAR HET OVERZICHT