Niet gecategoriseerd
12 maart 2018

FEDA-lid in the spotlight: ASI Soest B.V.

Met een historie die meer dan tachtig jaar teruggaat, is ASI Soest B.V. een onvervalst familiebedrijf. ASI staat voor Automobiel, Scheepvaart en Industrie. Aan het roer staan tegenwoordig Sandra en Danielle Busch, die het stokje hebben overgenomen van hun vader Fred Busch. Zijn vader startte in de jaren vijftig van de vorige eeuw met het repareren van snelheidsmeters van auto’s en via schokdempers en aandrijfassen gleed het bedrijf op een gegeven moment de hydrauliekwereld binnen.

“Dat is nu onze core business,” zegt Sandra Busch over de huidige status van ASI Soest als onvervalste hydrauliekspecialist. “We doen van A tot Z alles dat met hydrauliek te maken heeft, dus engineering en in een heel vroeg stadium met de klant meedenken, tot en met productie in onze fabriek in Soest en montage, reparatie en service op locatie. We produceren cilinders, aggregaten, hydrauliekslangen, kleppen, etc. en bouwen deze ook samen tot complete systemen. Mijn vader is nog geregeld aanwezig om zijn enorme know-how en ervaring goed over te dragen en dat gaat prima. Mijn zus en ik lopen hier overigens ook al meer dan twintig jaar rond en dat is natuurlijk het mooie van een familiebedrijf. Als het klikt is de opvolging perfect geregeld.”

 

FEDA-samenwerking
ASI Soest beweegt zich sterk in de marktsectoren automotive (carrosseriebouw), scheepvaart en industrie. “We hebben zo’n 35 mensen in dienst en zijn echte alleskunners,” benadrukt Sandra Busch. “We maken alles zelf. Alleen verchromen en het aanbrengen van keramische coatings op cilinderstangen besteden we uit. We leveren veelal onder keur en doen grotere of speciale projecten ook wel samen met collega FEDA-leden. Wij waren er al bij toen het nog FHP heette en hebben het hele transitietraject naar FEDA meegemaakt.  We zijn erg tevreden over ons lidmaatschap en vinden dat FEDA zich goed ontwikkelt. We hanteren bij onze projecten de FEDA voorwaarden en hebben goede contacten met onze collega’s binnen FEDA. Scheepsbouw en machinebouw zijn momenteel onze belangrijkste markten. Maar we bouwen ook hydraulische systemen voor laadkleppen van vrachtwagens en systemen voor windmolens. De hydrauliekmarkt is heel divers en wij spelen daar met onze totaalservice goed op in. We staan daarbij open voor samenwerking, waardoor je zelfs de meest innovatieve projecten met combinaties van andere technieken en disciplines perfect kunt uitvoeren.”

Meer weten over de werkzaamheden van ASI Soest? Check dan de website.

Wil je ook FEDA-lid in de spotlight worden? Stuur dan een email naar communicatie@feda.nl.TERUG NAAR HET OVERZICHT