30 april 2019

FEDA-LID IN DE SPOTLIGHT: Heuver Hydrauliek: ‘Als de tijd er rijp voor is…’

Als de tijd er rijp voor is…

Ruben Heuver is zijn leven lang gefascineerd door techniek. Toch ging hij na zijn studie Technische Bedrijfskunde niet bij het bedrijf van zijn vader – Heuver Hydrauliek – werken. Een technisch bedrijf dat onder andere hydraulische slangen en koppelingen, industriële slangen en hogedruk leidingtechniek importeert, levert en distribueert. “Ik heb me eerst elders georiënteerd. Achteraf bleek het een perfecte voorbereiding te zijn op de beslissing die ik inmiddels heb genomen om het bedrijf van mijn vader over te nemen.” Heuver is blij dat zijn ouders hem nooit ‘gepusht’ hebben zijn vader op te volgen. “De vraag is letterlijk gesteld toen de tijd er rijp voor was en op dat moment had ik mijn antwoord ook eigenlijk al klaar: ja, graag!”.

Om onaangename verrassingen te voorkomen is Ruben twee jaar geleden als werknemer in het bedrijf gestapt. Een wenperiode voor beide partijen. “Ik heb nog geen moment getwijfeld dat ik de juiste stap heb genomen”, weet Ruben. “Het is een prachtig bedrijf met een fijn team mensen en een mooie toekomst. Door een langzame, maar zekere groei, zijn we op dit moment bezig met het verdubbelen van ons bedrijfsoppervlak en hebben we onder meer een nieuwe buigmachine aangeschaft waarmee we semi-automatisch leidingen kunnen buigen.”

Voor de daadwerkelijke overname neemt de familie de tijd tot waarschijnlijk 2021. “Mijn moeder, verantwoordelijk voor de financiën, administratie en deels inkoop, bereikt dan de pensioengerechtigde leeftijd. Tot die tijd word ik maximaal ingewerkt door mijn vader en gaan we actief op zoek naar kansen. Soms dienen die zich overigens vanzelf aan. Onlangs meldde zich bijvoorbeeld een MBO-student die graag een opdracht bij ons wilde doen op het vlak van marketing/communicatie. Graag natuurlijk. Altijd in voor verbeteringen.” www.heuverhydrauliek.nlTERUG NAAR HET OVERZICHT