4 december 2019

FEDA-lid in de Spotlight: Powerflex introduceert ‘Hose Services’

Powerflex introduceert ‘Hose Services’

Als Eaton distributeur in slangen en koppelingen, besloot Powerflex kortgeleden gehoor te geven aan de toenemende vraag vanuit de markt naar meer service en ondersteuning op locatie. Hierop volgde de oprichting van ‘Powerflex Hose Services’ en is geïnvesteerd in een professioneel ingerichte servicebus. Hiermee kunnen speciaal opgeleide medewerkers slangsamenstellingen direct ter plaatse assembleren, inmeten, adviseren en desgevraagd storingen oplossen.


Flexible in Solutions
Michel Schutte is Manager Services & Projects bij de nieuwe business unit en kan bijna niet wachten tot de eerste servicebus de weg op gaat. “Het is een goede stap om onze diensten uit te breiden en ook een logische. Hier is immers zoveel kennis en ervaring aanwezig, dat het gewoon zonde is om daar niet meer mee naar buiten te gaan! In principe gaan we met deze bus eerst 24/7 binnen een straal van 50 km rond Amsterdam rijden, maar een tweede bus is inmiddels opgenomen in de planning.”

Verder wil het bedrijf met deze service ook additionele programma’s aanbieden zoals Total Hose Management, Preventief Onderhoud en Slanginspecties. Daarnaast ontwikkelt Powerflex – als officieel trainer voor de FEDA cursus ‘Veilig werken met hydrauliekslangen en componenten’ –  regelmatig maatwerk trainingen. Bijvoorbeeld over veilig en schoon werken of het testen van slangassemblages. Michel Schutte: “De losse componenten en assemblages kunnen immers gecertificeerd zijn, maar de uiteindelijke samenstelling blijft nog altijd mensenwerk!”

Save the date
De komende periode wordt er hard gewerkt aan het inrichten van een nieuw Hose Center op de locatie in Weesp. Hier kunnen klanten terecht met hun defecte slangen en aanverwante componenten en worden direct geholpen. Michel Schutte: “De feestelijke opening staat gepland voor 20-02-2020; alle belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om samen met ons deze opening te vieren!” Meer informatie op www.pflex.euTERUG NAAR HET OVERZICHT