Niet gecategoriseerd
6 oktober 2017

FEDA lid in de spotlight: PROCENTEC

PROCENTED uit Wateringen viert haar 20-jarig bestaan

PROCENTEC vierde onlangs haar 20-jarig bestaan en groeide uit tot specialist op het gebied van PROFIBUS en PROFINET technologie. Het bedrijf lanceerde verschillende innovatieve producten en diensten en onlangs werd Atlas, een diagnosetool voor Industrieel Ethernet, aan het productprotfolio toegevoegd. Op het hoofdkantoor in Wateringen werken momenteel zo’n vijftig medewerkers.

CEO Dennis van Booma is ook bestuurslid ‘Connected Industry’ bij de FEDA en weet dus als geen ander waarom het lidmaatschap van de FEDA zo waardevol is. “De directe meerwaarde is klanten- en ledencontact,” zegt hij erover. “In Nederland is samenwerking tussen aanbieders binnen de industriële automatisering noodzakelijk, zodat deelnemers aan een project zich zo efficiënt mogelijk kunnen richten op hun eigen krachten. De FEDA biedt een prima ‘samenwerkingsplatform’ waarbij de meer dan 160 leden een veelzijdigheid aan disciplines bieden. De secundaire meerwaarde is de informatiestroom van technologische- en marktontwikkelingen die je kunt gebruiken voor je businessplan. Voor mij persoonlijk is ook het sociale contact met vakgenoten heel belangrijk.”

Word FEDA lid!

“Door de voortschrijdende technologie in combinatie met moeilijke terminologie, is er onzekerheid te bespeuren in de markt over het maken van duurzame keuzes,” vervolgt Booma. “Het FEDA-lidmaatschap geeft toegang tot een belangrijk platform met behulp waarvan men die keuzes gefundeerder kan maken. Want de binnen de FEDA verenigde leden geven professionele en to-the-point informatie waar je echt iets aan hebt. Door evenementen te bezoeken kun je bovendien netwerken met de leden en dat levert ook meerwaarde op. Klanten maken duurzame keuzes en leden hebben de mogelijkheid om hun producten en diensten aan te bieden. Dit is ook mooi te koppelen aan de opleidingen die de FEDA faciliteert om kennis van deze technologie te borgen en te verspreiden.”

Persoonlijke benefits

Hoe staat Dennis van Booma persoonlijk tegenover het lidmaatschap en zijn rol als bestuurslid? “Als je inkomen genereert uit deze industrie en daarmee specifieke kennis opbouwt, dan is het logisch dat je ook iets teruggeeft aan de markt via kennisdeling en contactvorming. Dit draagt ook bij aan je reputatie als persoon en als firma. De bestuursfunctie biedt bovendien de mogelijkheid om input te geven aan het beleid dat indirect gekoppeld is aan een deel van de doelstellingen van je eigen organisatie. Ons doel als FEDA-bestuur is ook om de Nederlandse markt meer FEDA-minded te maken en ik denk dat we in dat kader met z’n allen goed bezig zijn.”

Meer weten over diagnosetool Atlas? Lees hier meer over de ontwikkelingen van PROCENTEC.

Wil je ook FEDA lid in de spotlight worden? Stuur dan een e-mail naar communicatie@feda.nlTERUG NAAR HET OVERZICHT