Niet gecategoriseerd
1 juli 2019

FEDA-lid in de Spotlight: VSE bouwt op kennis en ervaring van mensen

Eén van de onvervalste ‘systeem integratoren’ in het FEDA ledenbestand is VSE. Dit bedrijf in Schoonhoven automatiseert machines en productielijnen tot aan volledige fabrieken. Daarbij wordt voor klanten onder andere besturingssoftware ontwikkeld en uiteenlopende systemen geïntegreerd.

Robert Vonk is operationeel manager en geeft aan: “We hebben een focus op motion projecten in uiteenlopende sectoren. Dat maakt iedere opdracht ook weer anders en betekent dat we voortdurend bezig zijn met de ontwikkeling van nieuwe, optimale oplossingen.”

Vonk benadrukt daarbij dat VSE opereert als onafhankelijke systeem integrator. “We zijn op geen enkele manier vast verbonden aan een bepaald merk of specifieke leverancier wat ons de mogelijkheid biedt ook écht een passend antwoord op een klantspecifiek vraagstuk te geven. Dit heeft door de jaren heen geleid tot een indrukwekkende verzameling van ‘best practices’ die niet alleen fungeren als referenties, maar bovendien inspiratiebron zijn voor nieuwe projecten.”

Een fantastische club mensen
Een tweede gouden pijler zijn wat Vonk betreft zijn collega’s. “Écht een fantastische club mensen waarin ieder individu zijn eigen kennis en ervaring heeft op specifieke vakgebieden. We vullen elkaar naadloos aan wat versterkt wordt door het feit dat we echt als team functioneren. Wanneer iemand binnen een project de kennis van een collega nodig heeft dan staat deze het liefst nog binnen een minuut aan zijn bureau. Samenwerken, loyaliteit en collegialiteit pur sang.”

Door de combinatie van bovenstaande factoren – en meer! – groeit het bedrijf en zal volgend jaar verhuizen naar een nieuwe, grotere locatie op een paar honderd meter afstand van het huidige pand. Deze groei heeft ook impact op de manier waarop projecten worden aangepakt. “Toen we nog met vijf engineers werkten, was het redelijk overzichtelijk wat overal gebeurde”, geeft Vonk aan. “Met de toename van het aantal werknemers zijn we gestart met het opzetten van basisstructuren. Hiermee voorkomen we dat we twee keer het spreekwoordelijke wiel uitvinden én bevorderen we standaardisatie in bijvoorbeeld de hard- en softwareoplossingen. Dit levert onder meer voordelen op wanneer iemand storingen moet oplossen in software die hij zelf niet heeft geschreven. Of wanneer hij deze software wil uitbreiden of door klanten – vooral OEM-er en eindgebruikers – wordt betrokken bij het onderhoud.”

FEDA
Als FEDA-lid is VSE onder meer geïnteresseerd in de netwerkfunctie van de branchevereniging en in het FEDA Next concept. De naam FEDA Next richt zich op de volgende generatie in de wereld van aandrijf- en besturingstechniek. Hierbinnen vinden activiteiten plaats die bijvoorbeeld samenwerken in de keten bevorderen en wordt onderzocht welke huidige marktsegmenten het beste potentieel bieden. “Wij passen hier goed in”, meent Vonk. “Eenvoudig omdat wij binnen ons eigen bedrijf al breed kijken ten aanzien van de sectoren maar ook met betrekking tot de oplossingen zelf. Daarbij zijn we ons goed bewust van het feit dat FEDA Next niet iets is als ‘een gespreid bedje’. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het ophouden van je eigen broek. Maar: het biedt zeker voordelen dat we hierdoor op de hoogte blijven van ontwikkelingen in veelbelovende markten en makkelijker specifieke kennis en expertise kunnen vinden. Het biedt bovendien een goede basis om samen te werken met collega-bedrijven waaronder andere FEDA leden. Daar gaan mooie dingen uitkomen.”

 

Meer info op: www.vse.nlTERUG NAAR HET OVERZICHT