Niet gecategoriseerd
16 mei 2019

Feda lid in de spotlight: WAGO Nederland B.V.

De Duitse onderneming WAGO Kontakttechnik GmbH & Co. KG introduceerde in 1951 de innovatieve veerklemtechniek, waarmee veilige en onderhoudsvrije elektrische verbindingen tot stand gebracht konden worden. Momenteel telt de onderneming wereldwijd bijna 9.000 medewerkers, negen productielocaties, twintig verkooporganisaties en is men in meer dan 80 landen actief. WAGO Nederland B.V. is gevestigd in Apeldoorn en telt 33 medewerkers.

“WAGO ontwikkelt zich steeds meer tot een bedrijf dat gerichte oplossingen en applicaties ontwikkelt voor de industriële sector en de installatiemarkt,” vertelt Sales Manager Industrie Hans van ’t Einde. “Dat doen we met een team van specialisten op zowel technisch als commercieel vlak, met engineers, projectmanagers en commerciële binnen- en buitendienst medewerkers. In Apeldoorn beschikken we ook over een ervaren technische supportafdeling die veel kennis in huis heeft op de gebieden Interconnection, Interface en Automation. En met ons trainingscentrum in Apeldoorn leveren we daarnaast een belangrijke bijdrage om de kennis bij technici in Nederland op met name automatiseringsgebied naar een hoger niveau te tillen.”

“Op het gebied van automatisering focust WAGO zich ook steeds meer op zogeheten ‘Open and Easy’ oplossingen,” vervolgt van ’t Einde. “De markt vraagt hier nadrukkelijk om. Ook het opslaan en beveiligen van data wordt steeds belangrijker, in welk kader we pasklare oplossingen bieden om data veilig in een Cloudomgeving op te slaan. Ons modulaire en veldbusonafhankelijke automatiseringssysteem biedt daarnaast een hoge mate van flexibiliteit voor onze klanten in de automatiseringsmarkt en wat we ook zien is dat de markt voor gebouwautomatisering steeds belangrijker wordt voor WAGO. Met de nieuwste DIN rail aansluitklemmen met bedieningshendel en drukknop, spelen we tot slot innovatief en oplossingsgericht in op de actuele behoefte van de installatiemarkt.”

FEDA Business Intelligence
“Ons FEDA-lidmaatschap levert ons onder meer belangrijke stuurcijfers op,” vertelt Hans van ’t Einde. “De marktinformatie die we vanuit FEDA krijgen, gebruiken we onder meer bij het opstellen van onze marketingstrategie en specifieke verkoopplannen. We doen veel aan marketing en staan ook graag op de WoTS, wat voor ons de belangrijkste Nederlandse technologiebeurs is.” www.wago.comTERUG NAAR HET OVERZICHT