Niet gecategoriseerd
8 juli 2019

FEDA-lid in the spotlight: BEGE Aandrijftechniek B.V.

Met 69 jaar ervaring en ruim 50 medewerkers is BEGE Aandrijftechniek B.V. in Sassenheim al vele decennia een solide speler op de binnen- en buitenlandse aandrijfmarkt. Inmiddels staat Gerard Paulides samen met ‘derde generatie’ Coen Paulides aan het roer en is de focus gericht op geïntegreerde, branche specifieke oplossingen. Via internationale partnerships levert BEGE, dat naast de verkoop van producten van gerenommeerde merken ook eigen elektromechanische componenten ontwikkelt en produceert, bovendien een unieke mondiale service.

“We streven ernaar om onze klanten totaaloplossingen te bieden met goed op elkaar aansluitende componenten en configuraties die technisch en economisch perfecte eindresultaten opleveren,” zegt Coen Paulides over de missie van BEGE. “Wij ontwikkelen branchegerichte oplossingen die we bovendien snel kunnen leveren. We hebben een ervaren engineering afdeling en magazijnen met grote voorraden aan componenten zoals encoders, elektromotoren, geleidingen, overbrengingen, (motor)reductoren, besturingen, etc. Alle componenten van de in eigen huis ontwikkelde producten zoals motorreductoren, flensencoders en speciale RVS aandrijvingen voor de voedingsmiddelen industrie hebben we altijd op voorraad. Omdat we in Sassenheim zowel ontwikkelen als produceren kunnen we bovendien heel snel reageren als er bij een klant een specifieke aandrijving defect is geraakt. Die order plannen we dan direct in tussen de lopende productie zodat de klant vaak dezelfde dag alweer productie kan draaien.”

Focus op efficiency
“De mogelijkheden op aandrijf- en besturingsgebied breiden steeds verder uit,” zegt Coen Paulides erover. “Zo kun je met IE4/IE5 Permanent Magneet (PM) motoren zonder encoders vrij nauwkeurig positioneerbare aandrijvingen realiseren, wat interessante economische alternatieven binnen bereik brengt. Die ontwikkelingen, maar ook die op het gebied van energiezuiniger aandrijven volgen wij op de voet en brengen daarvoor ook gerichte oplossingen op de markt. De focus ligt daarbij op integratie. Op aandrijfgebied zijn voor de klant, waar ter wereld dan ook, een deskundige, veelzijdige en betrouwbare ‘one-stop-shop’ aandrijfpartner.”

Meer informatie: www.bege.nlTERUG NAAR HET OVERZICHT