15 september 2018

FEDA verbindt werkgevers van nu met de werknemers van de toekomst!

Onder het motto ‘Techniek van 0 tot 100’, biedt FEDA een breed scala aan projecten en activiteiten om de mogelijkheden van het werken in de techniek zo breed mogelijk te promoten. Anca Noordhoff is hier als projectcoördinator nauw bij betrokken en legt uit welke activiteiten FEDA in dit kader al heeft ontwikkeld en nog gaat ontwikkelen. “Er is grote vraag naar technici en omdat je die niet zo maar uit de hoge hoed tovert, moet je die opleiden. Daar kun je niet vroeg genoeg mee starten, dus FEDA begint al op de basisschool met het enthousiast maken van kinderen middels de ‘Techniekbox’. Hiermee worden kinderen geïnformeerd over de technische sector en ze gaan actief aan de slag met de tools uit de box. Daarnaast initieert FEDA samenwerkingen met diverse studententeams op MBO- en HBO-niveau en maakt daarmee koppelingen tussen de werknemers van de toekomst en de werkgevers van nu (FEDA leden).”

“Ook de Young Professional Award is een FEDA-initiatief waarbij studententeams van hogescholen zich met een innovatief technisch project in kunnen schrijven,” vervolgt Anca. “Een jury, bestaande uit afgevaardigden van FEDA leden én een onafhankelijke juryvoorzitter, kiest het winnende team en project. De uitreiking vindt 4 oktober a.s. plaats op de FEDA Lounge tijdens de beurs World of Technology & Science (WoTS) in Utrecht (2-5 oktober). Op de WoTS geven FEDA leden in combinatie met diverse studententeams branche gerelateerde presentaties, zoals ‘Connecting Mechanical Drives’ en ‘Veilig werken met Hydrauliek’. Een prima moment om nader kennis te maken met FEDA leden en de deelnemende studententeams. Na de presentaties volgt er een rondleiding langs stands van de betrokken partijen.”

 

“Uiteraard blijven we ook de inmiddels welbekende FEDA Technische Leergangen verder ontwikkelen,” zegt Anca tot slot. “Aan Technische Leergang nummer 10 wordt op dit moment de laatste hand gelegd. Deze zal gepresenteerd worden op de komende WoTS en is vanaf dat moment te bestellen via de FEDA-webshop. Kortom: ‘FEDA boosts your business’ in de breedste zin van het woord!”

 TERUG NAAR HET OVERZICHT