5 juli 2019

Inspirerende sprekersduo’s op DFPTC

Op 10 oktober vindt de Dutch Fluid Power Transmission Conference plaats. Nog altijd dé conferentie voor hydrauliek minnend Nederland – and beyond – maar met een aantal nieuwe aspecten. Naast de nieuwe locatie (DeFabrique in Utrecht) worden tijdens deze negende editie vier thema’s uitgediept door middel van duopresentaties. Zowel bij deze áls de plenaire presentaties is het thema intelligente hydraulische aandrijftechniek.

Op het moment van schrijven is de Technische Commissie van het DFPTC bezig om de laatste hand te leggen aan de definitieve invulling van het lezingenprogramma. Een aantrekkelijk en interactief programma met zowel plenaire als parallelsessies. Wim Roeterdink, voorzitter van de Technische Commissie: “Op basis van de enquêtes die we bij voorgaande edities hebben gehouden, is besloten wél vast te houden aan de parallelsessies omdat sprekers hiermee makkelijker interactie hebben met de mensen in de zaal. Om iedereen echter de mogelijkheid te geven zoveel mogelijk lezingen bij te wonen, worden zij een aantal maal gegeven. In de praktijk kunnen bezoekers hiermee drie van de vier lezingen volgen.”

Programma
Eén van de duolezingen die inmiddels is vastgelegd betreft ‘Slimme machines met gevoel’. Hierin gaan Parker Hannifin en Hobelman Machinebouw in op moderne besturingstechniek (IQAN) die is toegepast op Hooby graafmachines. Binnen deze samenwerking is het ‘gevoel’ dat machinisten met hydraulische servo druksturing hebben, op de juiste manier vertaald naar elektro hydraulische sturing. Hierdoor houden machinisten het ‘Fingerspitzengefühl’, maar is tevens de mogelijkheid beschikbaar om vanuit IQAN Control modules te automatiseren.

In een duopresentatie van Hägglunds en DOT worden de voordelen van ‘onderhoud op afstand’ gepresenteerd. Als concreet voorbeeld wordt een offshore windturbine besproken. Hierbij komen onder andere het Hägglunds CMp platform en Machine Health Index aan bod evenals de door DOT ontwikkelde zeewater-hydraulische overbrenging. Het derde thema wordt behandeld door CC Jensen en Pamas. Zij informeren de bezoeker over de mogelijkheden van het automatisch en online tellen van vaste deeltjes in hydrauliekolie. De olie in een tandwielkast van een windturbine vormt hier het aansprekende praktijkvoorbeeld.

Over het vierde thema zal op korte termijn worden bericht.

Young Professional Award
Naast alle lezingen zal tijdens het DFPTC ook weer de Young Professional Award worden uitgereikt. Deze YPA wordt jaarlijks door een deskundige jury vanuit FEDA toegekend aan een project van een studententeam uit het derde jaar HBO Mechatronica en Industriële Automatisering. Naast de projectinhoud en een werkend eindproduct worden de studenten beoordeeld op communicatie, multidisciplinariteit, inventiviteit en projectmanagement.

Traditioneel biedt het DFPTC tot slot de uitgelezen mogelijkheid om in contact te treden met alle bedrijven die zich via een tabletop presenteren. Hiervoor is gedurende de dag ruim voldoende gelegenheid. Er zijn nog enkele plekken vrij die u kunt reserveren via www.dfptc.nl. Ook nieuwe sponsoren kunnen zich hier aanmelden.

Praktisch
Dag: donderdag 10 oktober
Tijd: 8.30 – 18.30
Plaats: DeFabrique, Utrecht
Informatie, inschrijven, sponsoring, tabletops: www.dfptc.nl

 

 TERUG NAAR HET OVERZICHT