9 maart 2023

Nu ook opleidingen van STEM Industrial Marketing Community in IndustryID

Recent heeft Willem de Vries, managing partner bij STEM Industrial Marketing Community, een overeenkomst met IndustryID ondertekend. Hij deed dat onder het toeziend oog van Arjan Coppens, voorzitter van FEDAcademie. FEDAcademie is de initiatiefnemer van IndustryID. De industriële marketing- en salestrainingen van STEM worden vanaf nu daardoor ook erkend en toegevoegd aan IndustryID.

IndustryID sluit aan bij een leven lang leren

“Een leven lang leren. Het belang ervan is alleen maar aan het toenemen, waardoor het relevant is voor iedere loopbaan. Een goede registratie is daarbij van essentieel belang om de persoonlijke ontwikkeling aan te tonen. En met IndustryID van FEDAcademie is dat op één plaats altijd actueel, snel en eenvoudig te realiseren. Dat is een van de redenen om de opleidingen, trainingen en workshops van STEM Industrial Marketing Community onder te brengen bij het IndustryID-register”, vertelt Willem de Vries over zijn motieven.

“Een extra reden is dat we vanaf nu ook de deelname aan de STEM eXplore/eXpand activiteiten – ons eigen ‘life long learning’ programma – via IndustryID kunnen registreren. Daarmee kunnen we voor deelnemers aan dit programma vanaf nu ook eenvoudig hun persoonlijke ontwikkeling op het gebied van marketing, sales, innovatie en communicatie in een technische B2B-omgeving registreren. We zien dat als een grote meerwaarde die we onze deelnemers graag bieden.”

Industriebreed opleidingspaspoort

IndustryID is een vakpaspoort waarmee skills op een simpele manier vastgelegd kunnen worden. Door de NFC-chip of QR-code op de IndustryID-pas te laten scannen, kan iemand het online opleidings- en competentieprofiel inzien. Het vormt een industrieel toegangsbewijs, waarmee het voor opdrachtgevers en werkgevers inzichtelijk is aan welke installaties iemand mag werken. Dit systeem is in alle industrieën en branches toepasbaar.

Opleidingen en persoonsgegevens worden correct geregistreerd

IndustryID-passen worden gratis uitgereikt aan de cursisten door de aangesloten technische opleiders. De trainer voegt behaalde trainingen toe. Daarna vindt nog een controle plaats door de organisatie achter IndustryID. Zo is er altijd zekerheid over de juistheid van de geregistreerde opleidingen en persoonsgegevens. Het systeem registreert afgeronde opleidingen en de gebruiker wordt proactief gewaarschuwd als de geldigheid van het diploma afloopt.

Alleen de gebruiker zelf bepaalt wanneer iemand toegang krijgt tot de informatie door de pas te laten scannen. Hiermee wordt privacy gewaarborgd.TERUG NAAR HET OVERZICHT