15 april 2019

Organisatie DFPTC in volle gang

Thema: intelligente hydraulische aandrijftechniek

Omdat de aandrijftechniek steeds complexer wordt, is het een goede ontwikkeling dat systemen zelf slimmer worden. Of misschien zelfs intelligent. Zeker wanneer het gaat om hydraulische aandrijftechniek waar veiligheid, hoge drukken en beheersbare bewegingen centraal staan. Het is dan ook niet voor niets dat de technische commissie van het DFPTC dit jaar ‘intelligente hydraulische aandrijftechniek’ als thema heeft gekozen. De organisatie is in volle gang, de ‘call for papers’ geopend en de eerste Table Tops alweer gereserveerd.

Eddo Cammeraat, voorzitter van de organisatie: “Intelligente hydraulische aandrijftechniek is een thema dat enorm leeft onder de leden van FEDA in het algemeen en de Vereniging Platform Hydrauliek in het bijzonder. En niet zo vreemd. Door een systeem intelligent te maken en componenten met elkaar en de besturing te laten communiceren, is het bijvoorbeeld mogelijk om aankomende storingen in een vroeg stadium te detecteren en onderhoud optimaal af te stemmen op de conditie van het systeem. Bovendien stelt het je in staat data te verzamelen in het kader van systeemoptimalisatie en nog beter en efficiënter op afstand een mobiel systeem te besturen. Hiermee vereenvoudig je weer het gebruiksgemak, bespaar je op onderhoud en verlaag je de TCO.”

Met de diverse subthema’s geeft Cammeraat direct aan dat intelligente hydraulische aandrijftechniek een overkoepelend thema is, dat de veelzijdigheid van de hydraulische aandrijftechniek benadrukt. “Het symposium zal dan ook onder meer ingaan op de impact van ‘smart’ op de mobiele hydrauliek, TCO en offshore”, geeft Cammeraat aan. Meer informatie over het DFPTC, waaronder het aanmelden van papers en het inschrijven voor de Table Tops, is te vinden op www.dfptc.nl

Praktisch
Dag: 10 oktober
Plaats: DeFabrique, Utrecht

 TERUG NAAR HET OVERZICHT