25 juni 2020

FEDA Lid in de Spotlight – LINAK: ‘We improve your life!’

Toen de net afgestudeerde Bent Jensen in 1976 een lineair verstelmechanisme bedacht voor de rolstoel van een vriend, werd dit hét keerpunt voor de in 1906 opgerichte Machinefabriek Jensen. Dit familiebedrijf switchte naar de productie van lineaire actuatoren, veranderde de naam in LINAK en presteerde het om in no-time een wereldwijd topmerk te worden.

LINAK telt meer dan 2400 medewerkers, is actief in 35 landen en produceert op verschillende continenten. De Benelux-vestigingen in Breda en Merelbeke, waar 27 mensen werken, staan onder leiding van directeur Bram van Meel die haarfijn uitlegt wat bepalend is voor het succes van LINAK:

“Kwaliteit en diversiteit in de productprogramma’s en dat in combinatie met een compromisloze service en klantondersteuning. Onze elektrische lineaire actuatoren worden in heel veel verschillende branches voor diverse doeleinden toegepast. Als verstelsysteem van comfortabele (ziekenhuis)bedden bijvoorbeeld, maar ook in systemen voor afsluiters, machineverstellingen, in landbouwwerktuigen, voertuigen, zonweringen, etc. Door de opmars van flexwerkplekken scoren we ook erg goed met verstelsystemen voor ergonomische bureaus. Hiervoor leveren we complete oplossingen met fraai vormgegeven (afstand)bedieningen inclusief apps voor smartphones.”

Duurzaam ontwerpen

“Zoals het een goed familiebedrijf betaamd steekt LINAK veel geld in ontwikkeling,” vervolgt Bram van Meel. “Duurzaam ontwerpen is daarbij een van de sleutelfactoren. Zo worden onze aandrijvingen steeds milieuvriendelijker en gebruiken we bijvoorbeeld geen PVC-kabels meer. Ook proberen we onze oplossingen steeds krachtiger en efficiënter te maken.”

FEDA-lid

“We zijn net aangesloten bij FEDA,” zegt Bram van Meel over het lidmaatschap. “FEDA zet onze branche goed op de kaart. Bijvoorbeeld door het organiseren van de WoTS. Daarnaast geeft FEDA specifiek aandacht aan het technisch onderwijs, wat wij erg belangrijk vinden. Prima branchevereniging dus.”

Bekijk de site van Linak voor meer informatie

 

Wil je ook FEDA-lid in de spotlight worden? Stuur dan een e-mail naar communicatie@feda.nlTERUG NAAR HET OVERZICHT