5 oktober 2018

Team Zweefvlieglier winnaar Young Professional Award 2018

Uitreiking op overvolle FEDA Lounge

Op een overvolle en drukbezochte FEDA Lounge werd op donderdag 4 oktober de prijswinnaar van de derde editie van de Young Professional Award bekend gemaakt. De genomineerde studenten waren de hele week aanwezig om hun projecten te laten zien aan de beursbezoekers en mede-exposanten.

Winnaar Team Zweefvlieglier
Hogeschool Utrecht

Juryvoorzitter Michiel de Ruyter verwoordde de beoordeling van de jury als volgt:

Het team bestaat uit studenten met de discipline werktuigbouwkunde en elektrotechniek. Het project dat het team heeft gerealiseerd is het technisch verbeteren en veiliger maken van de lierstart van een zweefvliegtuig. Tevens is de cockpit voor de lierist her-ontworpen en opgeleverd. 

De specifieke punten waarop het team met hun product genomineerd is voor de FEDA Young Professional Award 2018 zijn: de directe toepasbaarheid van het eindproduct, de doorrekening van het krachtenspel, multidisciplinair resultaat gerealiseerd met beperkte middelen en een goede doorontwikkeling van de ergonomie voor de lierist na onderzoek op verbeterpunten. De betrokkenheid en drive van het team maakte het beeld als young professionals compleet.

 

Tweede prijs voor team Robo TAO – Saxion Hogeschool Enschede

Het juryrapport voor dit team luidde als volgt:

Het team bestaat uit studenten met de discipline mechatronica, werktuigbouwkunde, elektrotechniek en telecommunicatie.  Het product dat het team heeft ontwikkeld en opgeleverd is te omschrijven als het samenwerken van een operator en een twee-armige YuMi-Robot in de montagecel voor WiFi routers. De specifieke punten waarop het team met hun product genomineerd is voor de FEDA Young Professional Award 2018 zijn: de directe toepasbaarheid van het eindproduct, de zelf ontwikkelde software, het multidisciplinair resultaat gerealiseerd met 3D geprinte hulpmiddelen vormen een goede real proto omgeving voor de implementatie van operator-robot cellen in de productieomgeving. Een praktische toegang tot gecombineerde robotisering voor de industrie.

De eerste award werd in 2016 gewonnen door het team ‘Box Folding device’ van Saxion Hogeschool. Hun project werd geroemd vanwege een goede probleemanalyse, gestructureerde teamaanpak en een werkende machine met aandacht voor veiligheid en machinerichtlijnen.

Vorig jaar werd de prijs in de wacht gesleept door team Writing AID van de Haagse Hogeschool Delft. De directe toepasbaarheid van het eindproduct, de internationale samenwerking en het multidisciplinaire resultaat dat bereikt werd door een eenzijdig disciplinair team, werden door de jury genoemd als basis en een goede doorontwikkeling na aantoonbaar onderzoek op verbeterpunten.

 

De Young Professional Award 
De YPA is de prijs vanuit FEDA waarbij studententeams van het derde jaar HBO Mechatronica en Industriële Automatisering met hun project of opdracht landelijk strijden om de titel van Young Professional. Hierbij wordt naast de projectinhoud en een werkend eindproduct ook beoordeeld op communicatie, de mate van multidisciplinariteit, inventiviteit van de oplossing en de mate waarin het gehele project en het projectteam zijn gemanaged tijdens de opdracht.
De jury 
De jury bestaat uit de leden van onder andere de onderwijscommissie van FEDA en wordt voorgezeten door een onafhankelijke juryvoorzitter, Michiel de Ruyter, Manager Brainport Industries College. Bekijk hier de video van Michiel over het belang van koppeling tussen onderwijs en bedrijfsleven.
Vierde editie
In 2019 organiseert FEDA  de derde editie van de wedstrijd die voor studenten georganiseerd wordt. De nadruk zal in die editie nog meer komen liggen op het vergroten van contacten tussen de studenten en de FEDA leden. Ook zullen vanuit de FEDA leden de young professionals die al bij hen werken, de aangemelde teams supporten. FEDA onderhoudt hiervoor nauwe contacten met de docenten en begeleiders van de hogescholen. Het doel van de wedstrijd is om het contact tussen hogescholen, docenten, studenten en het bedrijfsleven te versterken.

Vanaf vandaag start FEDA de voorbereidingen voor editie 2019. Hogescholen en studenten, worden aangespoord de website www.feda.nl/ypa in de gaten te houden en zich in te schrijven om kans te maken op de Young Professional Award 2019.TERUG NAAR HET OVERZICHT