23 oktober 2017

Uitreiking Young Professional Award 2017

Gorinchem – 12 okt 2017

 

Op 30 november zal FEDA (De Federatie Aandrijftechniek) tijdens de Dutch Fluid Power Conference de Young Professional Award (YPA) uitreiken. De winnaar van deze prijs wordt bepaald door de jury, samengesteld uit leden van de onderwijscommissie van FEDA en wordt voorgezeten door een onafhankelijke juryvoorzitter, Michiel de Ruyter.

Over de Young Professional Award

De YPA is de prijs vanuit FEDA waarbij studententeams van het derde jaar HBO Mechatronica en Industriële Automatisering met hun project/opdracht landelijk strijden om de titel van young professional. Hierbij wordt naast de projectinhoud en een werkend eindproduct ook beoordeeld op communicatie, de mate van multidisciplinariteit, inventiviteit van de oplossing en de mate waarin het gehele project en het projectteam zijn gemanaged tijdens de opdracht.

De genomineerde teams van 2017 zijn:

3D Composite printing

Van team van Saxion Hogeschool uit Enschede. Het product dat het team heeft ontwikkeld is een proof of concept voor het 3d printen van een soft biometric exoskeleton. Een product voor de ondersteuning van mensen met een mobiliteits beperking.

Writing AID

Van team van de Haagse Hogeschool uit Delft. Het product is een hulpmiddel voor het beïnvloeden van de persoonlijke schrijfstijl door repeterende bewegingen.

De teams zullen op 30 november de gehele dag aanwezig zijn met hun product en kunnen tijdens de conferentie toelichting geven op het door hun ontwikkelde concept.

Jaarlijkse uitreiking

FEDA organiseert deze wedstrijd voor hogescholen dit jaar voor de tweede keer. Hogeschool Saxion Enschede won in 2016 en ontving tijdens de World of Technology and Science (WoTS) de Young Professional Award voor hun project de ‘Box Folding Device’. Ook presenteerden de teams van de Haagse Hogeschool en de Hogeschool Utrecht hun projecten.

Inschrijving en uitreiking 2018

De uitreiking van de Young Professional Award zal in 2018, evenals in 2016, plaatsvinden tijdens de WoTS in de Jaarbeurs te Utrecht. Studententeams kunnen al vanaf 30 november a.s. inschrijven voor deze wedstrijd via de website van FEDA.

 De jury heeft onlangs besloten de inschrijvingen voor de wedstrijd van 2018 open te stellen voor alle hogescholen, onder de volgende voorwaarden;

de teams bestaan uit derdejaars studenten aan een Nederlandse Hogeschool;

het voorstel betreft een multidisciplinair project met de focus op industriële automatisering en mechatronica;

het project wordt gerealiseerd in periode 3 en 4 (februari – juni 2018);

het team bestaat uit minimaal twee projectleden;

het voorstel betreft een multidisciplinair project;

er is minimaal 150 uur per deelnemer in het project gestoken.

 

 

Wij nodigen teams dan ook van harte uit een kijkje te nemen op onze website en zich vanaf 30 november in te schrijven voor 2018.

Geïnteresseerd in de uitreiking van 2017? Reserveer dan nu kaarten voor de inspirerende conferentie DFPTC op 30 november bij Cinemec in Ede.


 

 TERUG NAAR HET OVERZICHT