29 juni 2020

Vernieuwde BI portal nu online

Tijdens het afgelopen Online Ledenevent kondigden we het al aan: er is een nieuwe Business Intelligence (BI) portal ontwikkeld. Deze is vanaf vandaag beschikbaar voor FEDA-leden.

Hoe krijg je toegang?

Alle eerste contactpersonen en bestaande gebruikers van de portal ontvangen een e-mail met inloggegevens, met biportal@databank.nl als afzender. Mocht je deze niet hebben ontvangen of heb je andere vragen, neem dan contact op met Ilse Lagendijk via businessintelligence@feda.nl.

Heb jij of heeft jouw collega nog geen toegang? Dan is het mogelijk om voor maximaal 3 medewerkers per lidbedrijf een account aan te vragen bij Ilse.

Hoe werkt het?

Na het inloggen kom je op de homepagina van de portal met daarop een korte toelichting. Via de knop onderaan kan je direct naar het dashboard gaan.

In de portal worden de gegevens vaak in verschillende visualisaties, zoals grafieken, weergegeven. Daarbij zijn er veel mogelijkheden voor het weergeven van extra informatie. Bijna alle visualisaties zijn interactief en tonen na klikken een extra scherm. Het is ook mogelijk de gegevens op andere manieren weer te geven, de data te exporteren en/of extra informatie te lezen. Wanneer een grijs pijltje te zien in onder een visualisatie kan ook daar extra informatie worden bekeken. Op sommige pagina’s is bovenaan een filter te zien om andere gegevens te bekijken.

Altijd actueel

Zeker in tijden als deze ontwikkelen gegevens snel en komt er continu veel nieuwe informatie beschikbaar. Daarom zijn er vrijwel dagelijks updates in de BI portal. Ook zal er de komende tijd veel nieuwe informatie beschikbaar komen.

Veel van de informatie op dit dashboard is overgenomen uit de oude BI portal. Zo vind je er de economische voorspellingen en veranderende toegevoegde waarden binnen verschillende sectoren onder de knoppen van Oxford Economics, de Purchasing Managers’ Index (PMI) onder de knop van Nevi en het FEDA maatwerkrapport onder de knop van het CBS. Ook alle volledige rapporten zijn beschikbaar. Daarnaast wordt er informatie van bijvoorbeeld Nederlandse banken gedeeld onder de knop Rapporten.

Wat is er nieuw?

De resultaten van onze eigen uitvraag bij verschillende statistiekgroepen volgen binnenkort. Individuele bedrijfsgegevens zijn enkel op eigen accounts zichtbaar. Ook zullen later dit jaar de enquêtes via deze portal beschikbaar komen.

Grip, controle en inzicht

Deze BI portal is er om de grote hoeveelheid gegevens die tegenwoordig beschikbaar is te bundelen en jullie daarmee te informeren en ondersteunen in de besluitvorming.

Mocht je vragen, opmerkingen of toevoegingen hebben, laat het Ilse Lagendijk weten op businessintelligence@feda.nl.TERUG NAAR HET OVERZICHT