Technologiegroep Pneumatic solutions

Pneumatiek is een aandrijfdiscipline die werkt op basis van perslucht. Toepassingen en mogelijkheden van pneumatiek nemen dagelijks toe. Perslucht is eenvoudig te verkrijgen omdat lucht overal beschikbaar is, eenvoudig te transporteren omdat er gebruik wordt gemaakt van beweegzame slangen en is eenvoudig om op te slaan.

Perslucht kan gebruikt worden zonder brand- en explosiegevaar en geeft geen vervuiling bij lekken. Een verscheidenheid van takken binnen de industrie maakt gebruik van perslucht, maar vooral in de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie, de elektronica- en automotive industrie komen we deze discipline veel tegen.

De technologiegroep Pneumatiek volgt de marktontwikkelingen op de voet, maar heeft ook de ambitie om marktleider te zijn op het gebied van technische ontwikkelingen. Technologie is hierbij geen doel op zich is maar een manier om voor elke toepassing de meest geschikte oplossing te bieden. De integratie van technologieën komt dan ook steeds vaker voor en de markt vraagt steeds meer om technici die thuis zijn in meerdere gebieden. De technologiegroep wil het toepassingsgebied promoten en zorgen dat het vakonderwijs adequaat op de markteisen inspeelt. Daarom komt de groep twee keer per jaar bij elkaar om te netwerken, statistieken te delen en op de hoogte te blijven van de Europese wet- en regelgeving.

Binnen de technologiegroep is tevens de groep directeuren Pneumatiek actief:

Harro Jansen – Festo B.V. (voorzitter)
Marius Broeksteeg – Metal Work Nederland B.V.
Geert-Jan Stöver – Aventics B.V.
Bart Coenradi – PNEUTEC B.V.
Peter van der Pol – Camozzi Benelux B.V.
Harm van ’t Hoenderdaal – IMI Precision Engineering
Freddie Eggengoor – Parker Hannifin Benelux B.V.
Dennis van Beers – Festo B.V.
Ger Groot Wesseldijk – IMI Precision Engineering
Bart Tuijnman – SMC Pneumatics B.V.
Perry Eijhout – AXIS & Stuifmeel B.V.