Welkom in de FEDA Kennisbank

Zoek of selecteer hieronder

Ontwikkeling in dienstverbanden, medewerkers en omzet


Maatwerk van het CBS

Binnen Business Intelligence is voorspellen van de toekomst een belangrijk onderdeel, maar leren van het verleden is ook zeer waardevol. Ieder kwartaal komt er een nieuw maatwerkrapport van het CBS beschikbaar. Hierin worden alle leden van FEDA meegenomen. Belangrijke parameters die in het rapport staan, zijn bijvoorbeeld bruto loon, het aantal en type dienstverbanden en de leeftijd- en man/vrouw-verdeling van werknemers.

Voor het in kaart brengen van de omzetontwikkeling zijn lidbedrijven in de volgende techniekgroepen ingedeeld: Air Solution, Compressors, Control Machine, Electrical Mechanical, Hydraulic Solutions, Industrial Network, Proces Automation en/of Systeem Integrators. Per groep en voor FEDA totaal is de omzetontwikkeling jaar op jaar en kwartaal op kwartaal weergegeven.

Ga naar het CBS in het FEDA BI Portal (voor leden)

FEDA Statistieken

Binnen FEDA zijn, vergelijkbaar met bovenstaande techniekgroepen van CBS, statistiekgroepen opgericht. Binnen deze groepen wordt een enquête uitgevraagd per kwartaal of half jaar. Hierin worden omzet en/of afzet uitgevraagd onderverdeeld in een aantal relevante categorieën. In de FEDA BI portal en fysieke vergaderingen worden rapportages gedeeld en besproken. Deelnemers zien enkel hun eigen gegevens ten opzichte van de gehele groep. Trends in omzet en afzet over de afgelopen periodes zijn terug te zien en kunnen inzicht geven voor de komende periodes.

Ga naar het FEDA Dashboard in de FEDA BI Portal (voor leden)