Welkom in de FEDA Kennisbank

Zoek of selecteer hieronder

Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM)


Wanneer u als ondernemer op zoek bent naar krediet voor groei of innovatie, bieden provinciale investeringsfondsen mogelijk kansen.

Regionaal

Elke provincie heeft een Regionale Ontwikkelingsmaatschappij. Deze ROM’s hebben de doelstelling de regionale en lokale economie te versterken.

Regioversterking

Regionale ontwikkelingsmaatschappijen zijn ooit opgericht om de economische achterstand van een regio op te lossen. Tegenwoordig zetten zij zich in voor het versterken van de regionale economie in het algemeen. De ROM’s laten ondernemers innoveren, investeren en internationaliseren zodat zij sneller kunnen groeien. Zo zorgen we voor de duurzame groei van de regionale economie en werkgelegenheid.

Hoe werkt een ROM?

De ROM’s investeren vooral in innovatieve en snelgroeiende, regionale bedrijven en zij herstructureren bedrijventerreinen. Ze verstrekken risicokapitaal aan ondernemers en kunnen zelfs aandeelhouder worden in deze bedrijven. Daarnaast begeleiden ze ondernemers in hun bedrijfsvoering en stimuleren zij ondernemers om zich in de regio te vestigen. Ook trekken de ROM’s buitenlandse bedrijven naar hun regio en helpen ze regionale bedrijven als die de buitenlandse markt op willen.

Ze verstrekken risicokapitaal aan ondernemers en kunnen zelfs aandeelhouder worden in deze bedrijven. Daarnaast begeleiden ze ondernemers in hun bedrijfsvoering en stimuleren zij ondernemers om zich in de regio te vestigen.

ROM’s per provincie

Er bestaan verschillen in budget per provincie. Ook de voorwaarden om in aanmerking te komen zijn verschillend per ROM. Kijk voor de diverse mogelijkheden binnen u provincie en de wijze van aanvragen op:

Meer succes met uw financieringsaanvraag

Bekijk de criteria van financiers. Gebruik indien nodig het stroomschema financiering om een passende alternatieve financieringsvorm te selecteren.

Hulp bij financiering

Hulp inschakelen vergroot uw kansen op financiering. Met de juiste adviseur en een goede financiële onderbouwing is een ’ja’ op uw financieringsaanvraag binnen handbereik. Deze adviseurs helpen u op weg.


Deze informatie is geplaatst door:
  • KVK