•  
  21 februari 2018

  FEDA-lid PowerFlex ondersteunt hydrauliekonderwijs SOMA

  Geen categorie

  Het SOMA college in Harderwijk heeft een prachtig hydrauliek lokaal waar (aankomende) monteurs worden opgeleid in het onderhouden van onder andere mobiele hydraulische machines.

 •  
  21 februari 2018

  Brainstorm mee over DFPTC 2019

  Geen categorie

  Welk thema dan op de borden prijkt, hangt onder meer af van u.
  De congrescommissie organiseert namelijk op 5 april een brainstormsessie van 9 tot 11 uur bij FEDA in Gorinchem.

 •  
  20 februari 2018

  Benoemd tot FEDA-erelid: Paul de Bie

  Geen categorie

  Op de afgelopen jaarvergadering van FEDA werd FEDA-lid Paul de Bie verrast met de toekenning van het erelidmaatschap door voorzitter Rob Hommersen.

 •  
  16 februari 2018

  Hotspot FEDA-Lounge krijgt thematische indeling

  Dat de FEDA-Lounge tijdens de WoTS in oktober van dit jaar dé hotspot van de World of Motion & Drives gaat worden, staat als een paal boven water. De twintig beschikbare standruimtes waren eind januari al bijna allemaal gereserveerd door FEDA-leden.

 •  
  13 februari 2018

  FEDA, AL 40 JAAR IN BEWEGING!

  We schrijven 11 januari 1978. Een memorabele dag, waarop de ‘Exposantenvereniging vakbeurs Aandrijftechniek’ werd opgericht. Deelnemers waren de Vereniging Voor Aandrijftechniek (VVA) en de Federatie Hydrauliek en Pneumatiek (FHP).

 •  
  5 februari 2018

  Stemmer verwerft Data Vision

  Geen categorie

  Stemmer Imaging heeft met ingang van 31 januari Data Vision overgenomen van Batenburg Mechatronica. Data Vision is een gespecialiseerde leverancier van imaging- en machinevisionoplossingen in Nederland.

 •  
  26 januari 2018

  FEDA lid in de spotlight: Koning & Hartman

  Geen categorie

  Algemeen directeur Oswald Coene is duidelijk over de ambitie van de onderneming: “We streven ernaar dat klanten technologie in hun voordeel gebruiken om zo slimmer, betrouwbaarder en duurzamer te werken.

 •  
  11 december 2017

  Vroeg uit de veren voor Business Intelligence

  Met een groep vroege vogels van ruim 20 leden startte op vrijdagochtend 8 december de ontbijtsessie over Business Intelligence en de tool zoals die nu online is voor de FEDA-leden.

 •  
  8 december 2017

  DFPTC inspireerde en boeide ruim 170 bezoekers

  Op 30 november vond het DFPTC plaats in het CineMec in Ede. In deze achtste editie werd voor het eerst hydrauliek gecombineerd met transmissies in het thema ‘grote aandrijvingen’.

 •  
  1 december 2017

  Writing Aid winnaar Young Professional Award 2017

  Het team Writing Aid van de Haagse Hogeschool in Delft is de winnaar van de Young Professional Award (YPA). Op 30 november reikte Michiel de Ruyter, juryvoorzitter, de prijs uit tijdens de Dutch Fluid Power Transmission Conference in het Edese CineMec.

 •  
  16 november 2017

  FEDA lid in de spotlight: Hydroflex Hydraulics

  Voor deze FEDA lid in de spotlight interviewden we Marc van Loon van Hydroflex Hydraulics. Zij kwamen recent met een mooi persbericht naar buiten over hun verkregen ISO 9001:2015 certificaat. Daar wilden wij natuurlijk meer over weten.

 •  
  10 november 2017

  FEDA lid in the Spotlight: EKB

  Geen categorie

  In 1971 ontstond uit een elektrotechnische groothandel in Amsterdam het bedrijf EKB, dat we inmiddels kennen als veelzijdige speler binnen de industriële automatiseringsmarkt.

 •  
  30 oktober 2017

  Nog een maand tot DFPTC in CineMec te Ede op 30/11

  Over ruim een maand is het zover: de Dutch Fluid Power Transmission Conference in CineMec te Ede. Inschrijven voor dit event is nog mogelijk.

 •  
  23 oktober 2017

  Uitreiking Young Professional Award 2017

  Gorinchem – 12 okt 2017   Op 30 november zal FEDA (De Federatie Aandrijftechniek) tijdens de Dutch Fluid Power Conference de Young Professional Award (YPA) uitreiken. De winnaar van deze prijs wordt bepaald door de jury, samengesteld uit leden van de onderwijscommissie van FEDA en wordt voorgezeten door een onafhankelijke juryvoorzitter, Michiel de Ruyter. Over […]

 •  
  12 oktober 2017

  Nieuwe cursus Slangassemblages

  Hydrauliekslangen assembleren is een vak apart, waarvoor enerzijds de juiste apparatuur beschikbaar moet zijn, maar anderzijds ook voldoende kennis over componenten en het assemblageproces. Lees meer.

 •  
  7 oktober 2017

  FEDA lid in de spotlight: Ares bv

  Ares bv is een uitgesproken specialist op het gebied van klantspecifieke pneumatische oplossingen. Directeur Peter Bultsma vertelt binnen welke branches en technologiegebieden Ares zich beweegt en welke expertises men in huis heeft: “Alles dat wij maken is in feite maatwerk.

 •  
  6 oktober 2017

  FEDA lid in de spotlight: PROCENTEC

  Geen categorie

  PROCENTEC vierde onlangs haar 20-jarig bestaan en groeide uit tot specialist op het gebied van PROFIBUS en PROFINET technologie.

 •  
  6 oktober 2017

  FEDA als baken naar de ‘always connected’ wereld

  De grote vraag is natuurlijk hoe u de transitie naar een always connected wereld in goede banen
  kunt leiden. Hoe koppel je een machine aan internet? Welke interfaces (en protocollen) heb je daarvoor nodig? 

 •  
  6 oktober 2017

  PROCENTEC start samenwerking met itsme op gebied van trainingen

  PROCENTEC, kennispartner op het gebied van PROFIBUS en PROFINET technologie, gaat een unieke samenwerking aan met de internationale bedrijvengroep itsme. Lees meer

 •  
  21 september 2017

  Van traditionele ALV naar vraaggestuurde events

  Branchevereniging voor aandrijvings- en automatiseringstechniek FEDA is stevig gemoderniseerd. De crisis van de afgelopen jaren zette aan tot een nieuwe filosofie binnen de gelederen. Lees het hele interview met André Braakman in Process Control (nr. 5 -2017). Hier een link naar het Artikel Process Control interview AB d.d. september 2017 www.processcontrol.nl  

 •  
  21 september 2017

  Dutch Fluid Power Transmission Conference – programma

  Brancheorganisatie FEDA en Vereniging Platform Hydrauliek organiseren reeds een aantal jaar gezamenlijk de Dutch Fluid Power Conference – kortweg DFPC. Lees meer

 •  
  22 augustus 2017

  Balluff nieuwste sponsor DFPTC

  Balluff is de meest recente sponsor voor de Dutch Fluid Power Transmission Conference 2017.   Meer informatie over de conferentie leest u op www.dfptc.nl  

 •  
  7 augustus 2017

  FEDA Actueel augustus 2017

  Lees hier de laatste uitgave van FEDActueel met onder andere een interview met Jo Janssen, Business Intelligence Expert voor FEDA. FEDActueel AUG 2017

 •  
  2 augustus 2017

  FEDA lid in de spotlight: ABB

  Voor deze eerste keer FEDA lid in de spotlight werden we getriggerd door de actualiteit. ABB stond namelijk in het AD met hun Yumi’s.

 •  
  1 augustus 2017

  Programma DFPTC definitief!

  In de afgelopen weken is door de Technische Commissie van de Dutch Fluid Power Transmission Conference (DFPTC) een definitief programma opgesteld.

 •  
  14 juli 2017

  CETOP bulletin juli 2017

  Geen categorie

  Het nieuwe CETOP bulletin is nu online te bekijken.

 • FEDA Compressors EMMS Hydrauliek Pneumatiek Robotics
   
  30 juni 2017

  CBS maatwerkrapportage voor FEDA gereed

  De CBS maatwerkrapportage voor FEDA is weer beschikbaar

 •  
  13 juni 2017

  CETOP Meeting Barcelona

  Op 1 en 2 juni 2017 vond in Barcelona de jaarlijkse CETOP-meeting plaats. De CETOP is de Europese paraplu organisatie voor de hydrauliek en pneumatiek branche. Arjan Coppens, ‘vice president’ marketing en communicatie en Rob van den Brink namen deel aan de meeting en overleggen van de diverse commissies.

 •  
  8 juni 2017

  Hoe ziet het industriële landschap van de toekomst eruit?

  In de komende 10 a 15 jaar gaat er veel veranderen binnen het industriële landschap zoals we dat nu kennen. Is uw organisatie daarop voorbereid?

 •  
  23 mei 2017

  Helikopters bouwen met FEDA!

  Ook FEDA was van de partij tijdens de Dutch Technology Week door het sponsoren van 250 helikopter bouwpakketjes.

 •  
  11 mei 2017

  FEDA Ledenevenement

  Hoe neemt u beslissingen op basis van de feiten?

 •  
  4 mei 2017

  FEDA ledenevent: Business Intelligence, 9 mei a.s.

  9 mei a.s. staat het FEDA ledenevent in het teken van business intelligence. Welke factoren zijn van invloed op het investerings- en innovatiegedrag van uw bedrijf?

 •  
  2 mei 2017

  Dinorobots op perslucht

  Er leefde eens lang, heel lang geleden, in een land hier ver vandaan een Tyrannosaurus rex.

 •  
  1 mei 2017

  FEDA kondigt haar partnership aan in Smart Industry Forum

  Smart Industry Forum is een Noord Europees initiatief dat informeert en ondersteunt op het gebied van digitale transformatie en andere innovaties zoals Industry 4.0.

 •  
  28 april 2017

  Veilig werken met hydrauliek – Slangen en Componenten

  Vanuit FEDA creëren we in Nederland bewustwording van de risico’s die gepaard gaan met het werken met hydraulische systemen.

 •  
  24 april 2017

  Handhaving Regeling afgedankte elektronische apparatuur

  Geen categorie

  Alles over de regeling én uitzonderingen ‘afgedankte elektronische apparatuur’

 •  
  21 april 2017

  Win jij met jouw team de Young Professional Award Mechatronica?

  Win jij dit jaar met jouw team de tweede Young Professional Award Mechatronica? Winnaars 2016 Vorig jaar waren de winnaars het team van de Hogeschool Saxion Enschede met de Box Folding Device. De prijsuitreiking vond toen plaats tijdens de WoTS (World of Technology and Science, Jaarbeurs Utrecht).     FEDA organiseert ook dit jaar de […]

 •  
  21 april 2017

  Het rode boekje

  Om veilig werken met hydrauliek te kunnen borgen, is het rode boekje ‘Medisch spoedgeval, Hydraulisch hoge druk injectieletsel; De feiten.’ ontwikkeld.

 •  
  21 april 2017

  Techniekbox voor basisscholen groep 7 en 8

  De boxen bevatten leuke ‘doe’ opdrachten voor kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool.

 •  
  21 april 2017

  Cursus Veilig werken met Hydraulische slangen en componenten

  Heeft u veiligheid hoog in het vaandel staan binnen uw organisatie?

 •  
  18 april 2017

  NEN Machinerichtlijnnormen

  Al uw Machinerichtlijnnormen online

 •  
  18 april 2017

  W.E.E.E. Guideline

  Een handreiking tot bepaling van de werkingssfeer van het besluit beheer electr (on)ische apparaten
  (BEA) en de AEEA-richtlijn voor electr(on)ische apparaten.

 •  
  18 april 2017

  EUP LOT 11

  EG-Verordening 640/2009 geeft uitvoering aan de Europese Richtlijn ecodesign.

 •  
  18 april 2017

  Regels voor betalingstermijnen

  Op 16 maart a.s. treedt een nieuwe wetgeving in werking m.b.t. contractuele betalingstermijnen.

 •  
  18 april 2017

  Nederlands Initiatief voor Europese Norm Ecodesign

  De nieuwe norm voor ecodesign helpt fabrikanten te voldoen aan steeds hogere duurzaamheidseisen en kan de afzet van duurzame producten eenvoudiger en goedkoper maken.

 •  
  18 april 2017

  Green Deal brochure

  Green Deal is een initiatief van het Kennisnetwerk Efficiënte Elektrische Aandrijfsystemen (#KEEA).

 •  
  15 maart 2017

  Astro Controls B.V. per 1 april lid van FEDA

  We verwelkomen de komende maand weer een nieuw FEDA lid, namelijk Astro Controls uit Alphen aan de Rijn. Zij zijn actief in de machinebouw en bieden daarnaast veel upgrade mogelijkheden om bestaande machines bij eindgebruikers te verbeteren. Bijvoorbeeld de prestaties (zoals snelheid, kwaliteit eindproduct en compactheid) of het verminderen van het onderhoud en daarbij ook de onderhoudskosten. […]

 •  
  2 februari 2017

  13 december – Scholingsbijeenkomst voor bedrijfsleven – PLC Besturingstechniek in industriële (maritieme) toepassingen

  PERSBERICHT Scholing voor bedrijfsleven: PLC Besturingstechniek in industriële (maritieme) toepassingen DORDRECHT – Op initiatief vanuit het maritieme bedrijfsleven start op 21 februari 2017 een opleiding waarbij de koppeling van besturingstechnologie naar technieken als hydrauliek en pneumatiek wordt gemaakt. Vaklieden met een werktuigbouwkundige achtergrond missen veelal de benodigde kennis van elektronica en besturingstechniek. Voor deze scholingsvraag […]

 •  
  25 januari 2017

  Succesvolle bijeenkomst big data & business intelligence

  Eind juni organiseerde FEDA in samenwerking met het bedrijf ‘Many2More’ de allereerste FEDA Masterclass met als thema ‘Big data en Business Intelligence’. Voorafgaand aan de Masterclass is onderzoek gedaan naar de rol die ‘big data’ kan spelen in het detecteren en formuleren van relevante trends. Er is immers een enorme hoeveelheid informatie beschikbaar, zowel vanuit […]

 •  
  11 januari 2017

  Nieuw lid CC Jensen treedt toe met ingang van 1 februari 2017

  CC Jensen treedt met ingang van 1 februari 2017 toe als nieuw lid van FEDA. Wij heten hen van harte welkom! Meer informatie over CC Jensen vindt u op http://www.ccjensen.nl/

 •  
  20 oktober 2016

  Technieklessen met de FEDA Techniekbox op basisschool ‘De Paasberg’ in Ede

  Op 28 oktober kregen leerlingen van de basisschool “De Paasberg” in Ede techniekles met de FEDA Techniekbox. De groep bestond uit leerlingen vangroep 7 en 8, een groep van andere scholen uit Ede en een Plusklas met kinderen die extra onderwijs krijgen om uitgedaagd te blijven. De totale groep bestond uit een 42 leerlingen en was zeer gemotiveerd, dat was leuk […]

 •  
  12 oktober 2016

  Uitgave ‘Hydraulisch hoge druk injectieletsel’ in het Frans vertaald

  FEDA richting het zuiden? Nee, dit is niet vanwege de weersomstandigheden maar we hebben het inmiddels alom bekende rode boekje ‘Medisch spoedgeval, Hydraulisch hoge druk injectieletsel; De feiten’, in het Frans vertaald. Dit vooral op verzoek van de Belgische markt. Dit betekent dat het rode boekje vanaf oktober 2016 naast de Nederlandse, Duitse en Engelse […]

 •  
  25 september 2016

  Nieuw lid – Rexel Nederland BV

  Met ingang van 1 oktober jl. is Rexel Nederland BV lid geworden van FEDA. Rexel Nederland is wereldwijd toonaangevend in de distributie van elektronische materialen voor professionals.     Kijk op www.rexel.nl voor meer informatie.

 •  
  15 september 2016

  Mechanische aandrijftechniek blijft de basis

  Wij zijn als Brevini Benelux lid van de FEDA-technologiegroep Electrical & Mechanical Motion Solutions (EMMS). Niks mis mee, maar samen met enkele andere leden vragen we ons af of de naam van onze groep de lading nog wel dekt. Als leverancier van mechanische aandrijftechniek waren we jaren geleden lid van de Vereniging Voor Aandrijftechniek (VVA). […]

 •  
  12 juni 2016

  Technische Leergang Tandwielkasten

  Kregen aanvankelijk de Grieken de eer driehonderd jaar voor Christus het tandwiel te hebben uitgevonden, recent is opgedoken dat in China vijfhonderd jaar daarvoor al differentiëlen (stelsels van houten tandwielen) werden gemaakt. “We zijn inmiddels 2.800 jaar verder en het is duidelijk dat er op tandwielkastengebied wel wat is gebeurd,” zegt Rob van den Brink, […]

 •  
  25 april 2016

  Rob Hommersen in Aandrijftechniek ‘Dynamisch op koers richting 2020!’

  De brancheorganisatie FEDA is vorig jaar een nieuwe weg ingeslagen. Er werd een nieuwe koers ontwikkeld om de branchevereniging dynamischer en flexibeler te maken. Zo werd het FEDA-secretariaat ondergebracht bij Atrium groep en dit jaar is André Braakman per 1 februari in dienst getreden als (nieuwe) branchemanager. Aandrijftechniek had een eerste interview met de kersverse […]

 •  
  12 maart 2016

  Uitreiking Technische Leergang Elektromotoren

  Op 10 maart jl. werd tijdens het ‘Motion & Drives’ event het eerste exemplaar van de ‘Technische Leergang Elektromotoren’ in ontvangst genomen door Beatrice Boots, directielid van Platform Bèta Techniek. Zij kreeg het boek uit handen van FEDA-voorzitter Rob Hommersen die zichtbaar trots was op het document. De Technische Leergang Elektromotoren is het eindresultaat van […]

 •  
  20 februari 2016

  Intelligente sensoren vergroten flexibiliteit en efficiëntie

  Industrie 4.0 is praktisch niet te realiseren zónder sensoren. Het zijn immers deze miniatuur componenten die de gegevens verzamelen waarmee analyses zijn te maken en hiermee de basis vormen voor een groot aantal beslissingen. Zowel door mensen als besturingen. Daarbij kunnen sensoren steeds méér. Fabrikanten hebben de afgelopen jaren op diverse vlakken intelligentie en functionaliteit […]

 •  
  18 februari 2016

  Hydrauliekslangen assembleren; do’s en dont’s

  Het aantal ernstige bedrijfsongevallen als gevolg van foutief geassembleerde hydrauliekslangen is gelukkig niet bijzonder groot. Maar áls het fout gaat, kan dit ernstige gevolgen hebben voor zowel mens, machine als omgeving. Sales manager bij Alfagomma/Dunlophiflex Gerrit Fransen: “In de dagelijkse praktijk komen onze mensen diverse situaties tegen die de kans op ongevallen onnodig groot maken.” […]